Општини Врбас средства за адаптацију вртића у БДП

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 26 градова и општина у АП Војводини. Укупна вредност тих уговора је 2,3 милијарде динара имајући у виду средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе.

Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Општини Врбас, коју је на потписивању уговора представљао Милан Глушац, председник општине, је у оквиру програма унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси повећању квалитета, ефикасности и релевантности система предшколског образовања и васпитања, припало 9.784.498 динара за адаптацију објекта "Цврчак" ПУ "Бошко Буха" у Бачком Добром Пољу.

"Овим средствима реконструисаћемо цели објекат, променити столарију, подове, канализационе и водоводне системе, санитарне чворове и све друго и тако добити скоро нови објекат. Управа за капитална улагања и Покрајинска влада пружају пуну подршку пројектима из општине Врбас, на чему се посебно захваљујемо, и сваким пројектом унапређујемо квалитет живота у општини Врбас. Јавна набавка биће веома брзо расписана и верујем да ћемо ускоро кренути у реализацију", рекао је Глушац.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је од јула 2016. године, преко Управе за капитална улагања АП Војводине потписано 157 уговора који се реализују ефикасно и транспарентно. "Поред пројеката који се реализују преко Управе за капитална улагања, Покрајинска влада учествује и у реализацији других капиталних пројеката, од којих су неки од националног значаја. У 2018. години индекс капиталне потрошње повећан је са 24 на 37-38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте, а следећи конкурс имаћемо у јулу ове године", рекао је Мировић.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...