Општини Врбас средства за адаптацију вртића у БДП

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 26 градова и општина у АП Војводини. Укупна вредност тих уговора је 2,3 милијарде динара имајући у виду средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе.

Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Општини Врбас, коју је на потписивању уговора представљао Милан Глушац, председник општине, је у оквиру програма унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси повећању квалитета, ефикасности и релевантности система предшколског образовања и васпитања, припало 9.784.498 динара за адаптацију објекта "Цврчак" ПУ "Бошко Буха" у Бачком Добром Пољу.

"Овим средствима реконструисаћемо цели објекат, променити столарију, подове, канализационе и водоводне системе, санитарне чворове и све друго и тако добити скоро нови објекат. Управа за капитална улагања и Покрајинска влада пружају пуну подршку пројектима из општине Врбас, на чему се посебно захваљујемо, и сваким пројектом унапређујемо квалитет живота у општини Врбас. Јавна набавка биће веома брзо расписана и верујем да ћемо ускоро кренути у реализацију", рекао је Глушац.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је од јула 2016. године, преко Управе за капитална улагања АП Војводине потписано 157 уговора који се реализују ефикасно и транспарентно. "Поред пројеката који се реализују преко Управе за капитална улагања, Покрајинска влада учествује и у реализацији других капиталних пројеката, од којих су неки од националног значаја. У 2018. години индекс капиталне потрошње повећан је са 24 на 37-38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте, а следећи конкурс имаћемо у јулу ове године", рекао је Мировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"