Врбас добија зграду са 14 станова за избеглице

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије доделио је данас представницима десет локалних самуправа уговоре о пројектовању 350 станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске. Један од градова у ком ће се градити станови је и Врбас, а према плану, у овом објекту стамбени проблем требало би да реши 14 породица.

У име општине Врбас уговор је примила Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

Станови би требало да буду готови до 2020. године, а највећи донатор је Европска унија. Реализација ових уговора требало би да обезбеди кров над главом за највећи број преосталих стамбено незбринутих избеглица из Босне и Херцеговине и Хрватске које су стакле држављанство Србије.

Градови и општине у Републици који су потписали уговоре с Комесаријатом имају дугогодишњу успешну сарадњу на овом послу. "Различитим активностима смо сви заједно успели да обезбедимо додатна средства како би овај посао привели крају, и ја стварно мислим да ће ове општине на овај начин завршити са проблемом интеграције избеглих на њиховим територијама", рекла је Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице Србије. Највише станова изградиће Београд 133, 94 ће бити направвљено у Новом Саду на Ветернику, а 36 у Панчеву.

Прилог: ТВ Бачка

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"