"Комуналац": Проверите унутрашњу водоводну инсталацију

Јавно комунално предузеће "Комуналац" позвало је кориснике својих услуга који живе у колективном становању са централним водомерима, да провере исправност унутрашње водоводне инсталације и тако спрече неконтролисану потрошњу воде услед хаварија и, посредно, велике рачуне за испоручену воду.

"Један број грађана који живе у објектима колективног становања обратио се Јавном комуналном предузећу 'Комуналац' са притужбама да имају нереалан утрошак воде. У жељи да се проблеми превазиђу, службе 'Комуналца' упућују кориснике на који начин најбрже да дођу до жељеног резултата - Апелујемо на кориснике услуга у колективном становању да обавезно преконтролишу исправност славина и водокотлића, унутрашње инсталације као и заједничке инсталације од централног водомера до станова. Само одржавањем инсталација у исправном стању и реалним приказом броја станара, имаће реалан утрошак воде. У зградама у којима је организована скупштина станара на челу са председником скупштине, сви евентуални проблеми решавају се брже и ефикасније. Обавеза 'Комуналца' је да одржава инсталације до водомера и сам водомер, док је одржавање заједничких инсталација од водомера до стана, као и у стану, обавеза станара зграде", стоји у саопштењу ЈКП "Комуналац".

Миљко Миљанић, шеф службе обрачуна и наплате потраживања, истакао је овим поводом да у колективном становању на местима где су корисници услуга послушали савете и довели инсталације у исправно стање, очитани утрошак воде је од 20 до 60 одсто мањи него у протеклом периоду.  "Један од примера је на адреси у Улици Густава Крклеца 36 у Врбасу, где су корисници санирали хаварију и као резултат добили вишеструко мањи утрошак. Још један од узрока нереалне потрошње воде у колективном становању може бити повећан број чланова домаћинства у односу на пријављено стање или непријављене просторије у којима се одвија нека пословна делатност", рекао је Миљанић.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"