Проходни сви путеви 1. и 2. приоритета

Екипе Зимске службе ЈКП "Комуналац" на терену су преко 36 сати без прекида, саопштено је из овог предузећа. "Сви главни путеви на подручју општине Врбас, које по налогу локалне самоуправе одржава ЈКП 'Комуналац', чисте се и проходни су. По завршетку посла на путевима првог и другог приоритета, приступиће се чишћењу путева трећег приоритета", стоји у саопштењу.

„Успели смо да склонимо снег с путева првог и другог приоритета, а сада настављамо са радовима на путевима трећег приоритета. Све екипе су на терену 24 сата, у три смене", рекао је Милован Кривокапић, шеф Зимске службе. Због ниских температура и новог снега који се очекује, Кривокапић је упозорио све учеснике у саобраћају да буду опрезни. "Апелујем на учеснике у саобраћају да возе полако, да поштују саобраћајне прописе, да се удаље од другог возила да не би дошло до судара, зато што је веома клизаво", рекао је Кривокапић. 

Нагло захлађење и обимне снежне падавине биле су и тема састанка руководства локалне самоуправе и представника свих служби одговорних за нормално функционисање града. На састанку је констатовано да Зимска служба успева да одржи проходним све приоритетне путне правце, механизација је у исправном стању, а уколико буде потребе, биће ангажоване и додатне машине, којим су спремни да помогну привредни субјекти.  

Такође, ЈКП "Комуналац" је поводом Светског дана вода, који се обележава 22. марта, расписaлo други по реду ликовно-литерарни конкурс на тему "Вода је благо", Покровитељ конкурса је општина Врбас, а партнер "Комуналца" је Градска библиотека "Данило Киш". Конкурс за предшколце и ученике оновних школа отворен је до 15. марта. За најуспешније учеснике конкурса припремљене су богате награде и дипломе. Награђена ће бити и школа, односно вртић, из које пристигне највећи број ликовних и литерарних радова. Свечаност проглашења победника заказана је за 23. март у 12.00 часова, у Градској библиотеци. Радове трабе слати на адресу ЈКП "Комуналац", Саве Ковачевића 87, до 15. марта.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...