Проходни сви путеви 1. и 2. приоритета

Екипе Зимске службе ЈКП "Комуналац" на терену су преко 36 сати без прекида, саопштено је из овог предузећа. "Сви главни путеви на подручју општине Врбас, које по налогу локалне самоуправе одржава ЈКП 'Комуналац', чисте се и проходни су. По завршетку посла на путевима првог и другог приоритета, приступиће се чишћењу путева трећег приоритета", стоји у саопштењу.

„Успели смо да склонимо снег с путева првог и другог приоритета, а сада настављамо са радовима на путевима трећег приоритета. Све екипе су на терену 24 сата, у три смене", рекао је Милован Кривокапић, шеф Зимске службе. Због ниских температура и новог снега који се очекује, Кривокапић је упозорио све учеснике у саобраћају да буду опрезни. "Апелујем на учеснике у саобраћају да возе полако, да поштују саобраћајне прописе, да се удаље од другог возила да не би дошло до судара, зато што је веома клизаво", рекао је Кривокапић. 

Нагло захлађење и обимне снежне падавине биле су и тема састанка руководства локалне самоуправе и представника свих служби одговорних за нормално функционисање града. На састанку је констатовано да Зимска служба успева да одржи проходним све приоритетне путне правце, механизација је у исправном стању, а уколико буде потребе, биће ангажоване и додатне машине, којим су спремни да помогну привредни субјекти.  

Такође, ЈКП "Комуналац" је поводом Светског дана вода, који се обележава 22. марта, расписaлo други по реду ликовно-литерарни конкурс на тему "Вода је благо", Покровитељ конкурса је општина Врбас, а партнер "Комуналца" је Градска библиотека "Данило Киш". Конкурс за предшколце и ученике оновних школа отворен је до 15. марта. За најуспешније учеснике конкурса припремљене су богате награде и дипломе. Награђена ће бити и школа, односно вртић, из које пристигне највећи број ликовних и литерарних радова. Свечаност проглашења победника заказана је за 23. март у 12.00 часова, у Градској библиотеци. Радове трабе слати на адресу ЈКП "Комуналац", Саве Ковачевића 87, до 15. марта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"