Заменик секретара у обиласку школа

Заменик покрајинског секретара за образовање, управу, прописе и националне мањине Милан Ковачевић обишао је данас три образовне установе у Врбасу, основне школе "Братство-јединство" и "Петар Петровић Његош" и Гимназију "Жарко Зрењанин", а затим се састао и са председником општине Врбас Миланом Глушцем. Радна посета део је плана надлежног секретаријата да током ове године обиђе образовне установе у свих 45 општина у Војводини како би се на лицу места стекао увид у каквим условима се данас школују деца.

"Образовне установе које смо посетили су у добром стању, а посебно ми је задовољство што смо примљени у врбаској Гимназији које следеће године слави 210 година постојања. Види се да локална самоуправа улаже у објекте и подржава систем образовања, опрема их и обнавља, а то су ми потврдили и директори школа. Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне мањине кроз своје конкурсе и акције подржава пројекте општине Врбас, као и других општина", оценио је након састанка заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић.

Милан Глушац, председник општине, истакао је да одлична сарадња локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине даје одличне резултате и да је потребно у наредном периоду осмислити пројекте који ће отклонити све недостатке у установама образовања, посебно у делу инфраструктурног и другог опремања.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"