Пријем за екипу ЖРК Врбас

Након што су недавно освајањем Купа Војводине постигле највећи успех у клупској историји, за играчице и стручни штаб Женског рукометног клуба Врбас данас је уприличен пријем у општини Врбас. Младе рукометашице дочекали су Милан Глушац, председник општине Врбас, Предраг Ројевић, помоћник председника општине, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Честитајући на изванредном успеху целом спортском колективу, Глушац је истакао да је Врбас град спорта, а посебно рукомета. "Овај клуб је на најбољи начин презентовао нашу општину. Покушаћемо још више и на све начине да помогнемо Женски рукометни клуб, као и остале клубове и све спортске манифестације у општини", рекао је Глушац и додао да је ове године из општинског буџета за спорт издвојено 22 милиона динара.

Дамир Ројевић, који је уједно и спортски директор ЖРК Врбас, истакао је да је клуб у протеклом периоду имао велику подршку локалне самоуправе, као и несебичну помоћ председника клуба Александра Луковића. "Приватници и предузетници из града, коме год да смо се обратили, су нам помогли. То је доказ да је Врбас здрава средина у којој долазе до изражаја спортске вредности", рекао је Ројевић.

Јована Васиљковић, капитен екипе, посебно се захвалила публици у Врбасу која је тиму додатну снагу на путу успеха. "Важно је да смо у клубу сви сложни, дружимо се и мимо тренинга, а та слога се осети на терену. Даћемо све од себе да остваримо пласман у Супер А лигу", рекла је Васиљковић. Милутин Лучић, тренер ЖРК, истакао је да је успех резултат напорног рада, посвећености на тренинзима и великог професионализма, што рад са девојкама претвара у задовољство.

Освајањем Купа Војводине ЖРК Врбас директно се пласирао у завршницу Купа Србије, која ће се играти 19. и 20. маја у Шапцу.

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...