Пријем за екипу ЖРК Врбас

Након што су недавно освајањем Купа Војводине постигле највећи успех у клупској историји, за играчице и стручни штаб Женског рукометног клуба Врбас данас је уприличен пријем у општини Врбас. Младе рукометашице дочекали су Милан Глушац, председник општине Врбас, Предраг Ројевић, помоћник председника општине, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Честитајући на изванредном успеху целом спортском колективу, Глушац је истакао да је Врбас град спорта, а посебно рукомета. "Овај клуб је на најбољи начин презентовао нашу општину. Покушаћемо још више и на све начине да помогнемо Женски рукометни клуб, као и остале клубове и све спортске манифестације у општини", рекао је Глушац и додао да је ове године из општинског буџета за спорт издвојено 22 милиона динара.

Дамир Ројевић, који је уједно и спортски директор ЖРК Врбас, истакао је да је клуб у протеклом периоду имао велику подршку локалне самоуправе, као и несебичну помоћ председника клуба Александра Луковића. "Приватници и предузетници из града, коме год да смо се обратили, су нам помогли. То је доказ да је Врбас здрава средина у којој долазе до изражаја спортске вредности", рекао је Ројевић.

Јована Васиљковић, капитен екипе, посебно се захвалила публици у Врбасу која је тиму додатну снагу на путу успеха. "Важно је да смо у клубу сви сложни, дружимо се и мимо тренинга, а та слога се осети на терену. Даћемо све од себе да остваримо пласман у Супер А лигу", рекла је Васиљковић. Милутин Лучић, тренер ЖРК, истакао је да је успех резултат напорног рада, посвећености на тренинзима и великог професионализма, што рад са девојкама претвара у задовољство.

Освајањем Купа Војводине ЖРК Врбас директно се пласирао у завршницу Купа Србије, која ће се играти 19. и 20. маја у Шапцу.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...