"Комуналац" у серији едукативних активности

Поводом 22. марта - Светског дана вода, Јавно комунално предузеће ''Комуналац" покренуло је серију едукативних активности. Предавања, ликовни и литерарни конкурс на тему воде, као и наступи у медијима, организују се с циљем да се подигне јавна заинтересованост и свест грађана и компанија о потреби одговорне потрошње и односа према води, најзначајнијем природном ресурсу за човека.

Прво предавање заказано је на сам Светски дан воде, у Основној школи ''Вук Караџић'' у Бачком Добром Пољу, а затим ће 26. марта, на свечаности у Народној библиотеци "Данило Киш", бити додељене награде за најбоље радове пристигле на ликовни и литерарни конкурс на тему ''Вода је благо'. Медијски наступи на ову тему заказани су за последњу недељу марта и прву недељу априла.

"Циљ је да се грађанима, кроз конкретне примере, укаже на значај одговорног односа према потрошњи воде, као и да се јавност информише о томе шта 'Комуналац' предузима и који су планови развоја на плану континуираног побољшања комплетног водосистема у Врбасу. У оквиру ове кампање, поред тема у вези са напорима и улагањем ЈКП, отворићемо и тему економске потребе повећања и усклађивања цене услуге водоснабдевања, као једног од кључних предуслова одрживости било ког водосистема у свету, па и нашег", саопштено је из овог предузећа.

"Као одговорно јавно предузеће која се бави водоснабдевањем, поред чињенице да и сами континуирано инвестирамо у модернизацију и одговорно управљање водоводом и водом, важна мисија ЈКП 'Комуналац' је да кроз промовисање најбољих пракси и сталној интеракцији са грађанима, буде друштвени покретач у развоју свести и одговорности у односу према води. Ова акција је само један пример наших напора у том смеру", изјавио је в.д. директора ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"