"Комуналац" у серији едукативних активности

Поводом 22. марта - Светског дана вода, Јавно комунално предузеће ''Комуналац" покренуло је серију едукативних активности. Предавања, ликовни и литерарни конкурс на тему воде, као и наступи у медијима, организују се с циљем да се подигне јавна заинтересованост и свест грађана и компанија о потреби одговорне потрошње и односа према води, најзначајнијем природном ресурсу за човека.

Прво предавање заказано је на сам Светски дан воде, у Основној школи ''Вук Караџић'' у Бачком Добром Пољу, а затим ће 26. марта, на свечаности у Народној библиотеци "Данило Киш", бити додељене награде за најбоље радове пристигле на ликовни и литерарни конкурс на тему ''Вода је благо'. Медијски наступи на ову тему заказани су за последњу недељу марта и прву недељу априла.

"Циљ је да се грађанима, кроз конкретне примере, укаже на значај одговорног односа према потрошњи воде, као и да се јавност информише о томе шта 'Комуналац' предузима и који су планови развоја на плану континуираног побољшања комплетног водосистема у Врбасу. У оквиру ове кампање, поред тема у вези са напорима и улагањем ЈКП, отворићемо и тему економске потребе повећања и усклађивања цене услуге водоснабдевања, као једног од кључних предуслова одрживости било ког водосистема у свету, па и нашег", саопштено је из овог предузећа.

"Као одговорно јавно предузеће која се бави водоснабдевањем, поред чињенице да и сами континуирано инвестирамо у модернизацију и одговорно управљање водоводом и водом, важна мисија ЈКП 'Комуналац' је да кроз промовисање најбољих пракси и сталној интеракцији са грађанима, буде друштвени покретач у развоју свести и одговорности у односу према води. Ова акција је само један пример наших напора у том смеру", изјавио је в.д. директора ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић.


КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...