Штаб за ванредне ситуације спреман да брзо реагује

Комаданти штабова за ванредне ситуације општине Врбас и Јужно-бачког управног округа, Милан Глушац и Милан Новаковић, заједно са представницима Управе за ванредне ситуације, одржали су данас у Врбасу састанак посвећен функционисању локалног штаба. Циљ разговора био је да се унапреди рад Општинског штаба за ванредне ситуације и спремно дочекају све евентуалне неприлике у будућности.

"Заједно са представницима Управе за ванредне ситуације, превентивно обилазимо све штабове за ванредне ситуације у општинама нашег округа и вршимо анализе функционисања овог важног органа. Циљ је да анализирамо све предузете мере, и оперативне и административне, које су неопходн за добро функционисање штабова. Чекамо високе водостаје река и важно је да штабови пре тога добро организују све службе, што је и препорука Министарства за унутрашње послове и Управе за ванредне ситуације. Након анализе даћемо предлоге мера како унапредити функционисање, а организоваћемо и заједничку инструктажу за све општинске штабове", рекао је Милан Новаковић, начелник Јужно-бачког управног округа и комадант Штаба за ванредне ситуације ЈБУО.

Састанку у Врбасу присуствовали су сви чланови локалног штаба.

Милан Глушац, председник општине Врбас и комадант ОШВС, оценио је да Општински штаб добро функционише, посебно након неколико у последење време организованих састанака. "Имамо сталну координацију међу службама које имају своје представнике у штабу, а подршку и вредне савете за боље функционисање добијамо и од Штаба за ванредне ситуације Јужно-бачког управног округа. Битно је да нисмо имали никаквих пробелам у претходном периоду, а непогоде из претходних година, попут великих снежних падавина, послужили су нам да научимо како да такве ствари решимо ефикасније и брже. Ојачали смо све делове штаба и уз оне који су обавезни да буду у његовом саставу, ми увек имамо подршку привредника који су спремни да нам помогну својом логистиком. Уколико буде потребно, наш Општински штаб за ванредне ситуације сигурно је спреман да реагује веома брзо", рекао је Глушац.         

       

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"