Три медеље за такмичаре Бокс клуба "Чарнок"

На Првенству Србије у боксу у мушкој конкуренцији за пионире, школарце и јуниоре и за жене свих узрасних категорија, чланови Боксерског клуба "Чарнок" остварили су велики успех освојивши два прва места и једно треће. Ови резултати, постигнути у снажној конкуренцији 186 боксера из 52 клуба, потврђују да врбаски трофејни клуб поседује потенцијал, и међу боксерима и међу тренерима.

"Конкуренција је била јака. Види се да су боксери напорно тренирали и добро се припремили. Видели смо квалитетне борбе, којих је у четири дана такмичења било укупно 116. БК 'Чарнок' је на првенство повео три такмичара за које смо сматрали да су најперспективнији и то се показало као веома добро и уродило је плодом. Резултат који смо постигли није дошао сам по себи. Наши такмичари су напорно тренирали под будним оком Жељка Жмукића, тренера и уједно председника клуба, и моје маленкости" рекао је Игор Шкундрић, тренер у клубу.

Припреме су трајале три недеље, тренирало се до два сата у континуитету и резултати нису изостали. Најперспективнији боксер Чарнока", Стефан Цамовић, освојио је злато у конкуренцији јуниора до 54 килограма. "Цамовић се у финалу такмичио против Америјан Ивана из БК 'Панчево', који је био најтрофејнији клуб на овом такмичењу. У седамнаестој секунди у првој рунди Стефан је победио свог противника нокаутом. Публика је била видно задовољна начином његове борбе. Пред овим младим боксером је светла будућност. Он се вредно припрема за наступ на овогодишњем Купу нација у боксу, који ће се у Врбасу одржати од 15. до 19. августа. Стручни тим  БК 'Чарнок' у њега улаже велике наде", истакао је Шкундрић.

Златом на овом такмичењу се окитила и Дајана Грмуша у конкуренцији жена до 57 килограма. Она је финалној борби савладала Ању Булајић из БК "Београд" и ова борба проглашена је најбољом борбом у категорији жена, па је Грмуши припао и пехар за најбољу боксерку. Млади Слађан Видовић освајач је бронзане медаље. Он је у финалу изгубио од Алмара Мемића из БК "Пријепоље". Како истичу у БК "Чарнок", и пред овим младим боксером је светла будућност.

"Наступом на Првенству Србије показали смо да имамо велики потенцијал да поновимо раније успехе и напредујемо, на задовољство многобројне верне публике. Подсећам, у 2016. години 'Чарнок' је проглашен за  најбољи клуб у Војводини, а годину дана раније и први клуб у Србији по резултатима у женском боксу. Успели смо да бокс дигнемо са мртве тачке уз минимална средства, највише својим залагањем и великом љубављу према овом спорту. Уз помоћ општине Врбас и приватника смо успели да направимо овај резултат. Свега овога, ипак, не би било да немамо тако добар потенцијал у нашем граду, да момци и девојке не воле овај спорт. Врбашани су доказани боксери на простору Србије и некадашње Југославије", нагласио је Игор Шкундрић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"