Уручене награде поводом конкурса "Вода је благо"

Најуспешнијим учесницима ликовно-литерарног конкурса на тему "Вода је благо", који је организовало Јавно комунално предузеће "Комуналац", под покровитељством општине Врбас и у сарадњи са Народном библиотеком "Данило Киш", јуче су свечано уручене награде. Конкурс је бо расписан поводом 22. марта - Светског дана вода, са жељом да наше предшколце и ученике основних и средњих школа, подстакне на размишљање о значају водног ресурса и потреби штедње воде.

"Желели смо да видимо колико је код деце дубока свест о значају воде. Одазивом у овако великом броју показали су да им је врло значајно и блиско питање и тема воде. ЈКП 'Комуналац', поред тога што се стара о водоснабдевању и континуирано инвестира у модернизацију и одговорно управљање водоводом и водом, жели да буде друштвени покретач у развоју свести и одговорности у односу према води на територији општине Врбас, а и шире, јер желимо да помогнемо овој средини", рекао је на самом почетку свечаности Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац", и додао да су победници сва деца која су учествовала на конкурсу. 

Члан Општинског већа задужен за комуналне делатности Maркo Новаковић истакао је да је локална самоуправа поносна на ЈКП "Комуналац", због чега увек подржава овакве и сличне иницијативе. Образлажући одлуку о наградама, Милијана Радовановић, академска сликарка и директорка НБ "Данило Киш", која је жирирала ликовне радове, нагласила је дa је имала тежак задатак да издвоји најбоље од укупно 744 ликовна рада, "у којима се види зрелост и вредан рад њихових наставника, учитеља и васпитача, који су са њима разговарали о значају воде". Бранислав Зубовић који је жирирао литерарне радове у свом саопштењу је истакао да је од 159 радова пристиглих на конкурс ЈКП "Комуналац" "већина написана на 'школски' начин, како се се и очекује, уз асистенцију учитеља и наставника, који су на најбољи начин мотивисали ученике. Било је потребно издвојити радове који се по квалитету истичу, а да се не наруши основно правило, да припадају узрасној групи ученика, подразумевајући дечју машту и књижевне украсе".

Награђени литерарни радови:
Основна школа млађи узраст
1. Михаила Радовић, III2, ОШ “Братство-јединство“ Врбас
2. Тина Перуновић, IV1, ОШ “Петар Петровић Његош“ Врбас
3. Стефан Шијачки, IV4, ОШ “Светозар Милетић“ Врбас

Основна школа старији узраст
1. Анастасија Булић, VII1, ОШ “Бранко Радичевић“ Савино Село
2. Марко Вучетић, VII2, ОШ “Петар Петровић Његош“ Врбас     
3. Анђела Кнежевић, VI1, ОШ “Петар Петровић Његош“ Врбас

Награђени ликовни радови:
Предшколци
1. Владан Радовић, ПУ „Бошко Буха“ објекат „Цврчак“ Бачко Добро Поље
2. Валентина Хорњак, ПУ „Бошко Буха“ објекат „Грлица“ Куцура
3. Нађа Бокан, ПУ „Бошко Буха“ објекат „Полетарац“ Врбас
Специјална награда (ван конкуренције): групни рад припремна група 6-7 година ПУ „Бошко Буха“ објекат „Звездица“ Врбас (васпитачи Ивана Ковач и Оља Станков)

I-IV разред
1. Стефан Пилиповић, III1 OШ „Јован Јовановић Змај“ Змајево
2. Ања Комненовић, II4 ОШ „Светозар Милетић“ Врбас
3. Уна Николић, IV1 ОШ „Вук Караџић“ Бачко Добро Поље

V-VIII разред
1. Лана Копривица, V2 ОШ“Братство јединство“Врбас
2. Михајло Барановски, VIII2, ОШ “Петар Петровић Његош“ Врбас
3. Уна Дакић,  V1 ОШ „Вук Караџић“ Бачко Добро Поље

Специјална награда (ван конкуренције) - средњошколци
Давид Кулић , II7 ССШ „4. јули“ Врбас

Награђене су и две школе за изузетан допринос конкурсу "Вода је благо" и то: ОШ "Петар Петровић Његош" Врбас за највећи број литерарних радова, и ОШ "Светозар Милетић" Врбас за највећи број ликовних радова, а награда за највећи број ликовних радова из једног разреда припала је  IV1 разреду ОШ "20. октобар" Врбас.

Награде су уручили директор ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић и руководилац ПЈ "Водовод и канализација" Мирослав Фејса. Након доделе награда отворена је изложба ликовних радова на дечијем одељењу Народне библиотеке, која се може погледати у наредних недељу дана. У свечаном програму су учествовали ученици Основне музичке школе Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"