Обележен Дан школе "Бранко Радичевић"

Свечаним програмом у ком су учествовали бројни ученице свих генерација, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Равно Селу обележен је Дан школе. Установа стара скоро три века носи име великог песника српског романтизма, рођеног 28. марта 1953. године, најстарија је у општини Врбас и једна од најстаријих у Војводини.

У програму под називом "Кад су Дунавом пловиле шајке", представљен је историјат саме Војводине, насељавања Срба и других народа у ове крајеве, са посебним освртом на Старе Шове, како се некада звало Равно Село. У припремању програма учествовале су наставнице Смиљана Теофанов и Оливера Пантовић, заједно са учитељицом Нелом Стијеповић. Учествовали су ученици од 2. до 8. разреда, уз подршку Фолклорног ансамбла 'Старе Шове' и њиховог тамбурашког оркестра.

"Локална самоуправа одржава добре везе са свим образовним установама, па тако и са Основном школом 'Бранко Радичевић' у Равном Селу. У претходном периоду доста смо радили на подизању школске инфраструктуре и ученичког стандарда, јер је улагање у децу улагање у будућност државе. Овде је коначно завршена спортска сала, једна од најсавременијих у општини Врбас, комплетно је сређена Основна школа 'Петар Петровић Његош', а по програму Канцеларије за управљање јавним улагањима, биће обновљене још две наше школе. То су веома важни пројекти за нас и уверен сам да смо на добром путу да област образовања одлично уредимо", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао Дану школе "Бранко Радичевић".  

 


КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...