Почиње упис првака у школе

Упис будућих првака у основне школе почиње у понедељак, 02. априла и траје до 31. маја 2018. године. Ученици који се не упишу до 31. маја, моћи ће то да ураде до почетка школске године.

На основу података о деци која похађају обавезни припремни предшколски програм, којима располаже Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, очекује се да ће се у 2018/19. школској години, у основне школе на територији АП Војводине, у први разред уписати око 17.600 ученика. Број деце која се уписују у први разред, у поређењу са школском 2017/18. годином, приближно је исти.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до 01. септембра 2018. године навршава најмање шест и по година, а највише седам и по година. То значи да се у први разред основне школе у школској 2018/19. години уписује генерација деце рођена од 01. марта 2011. године до 28. фебруара 2012. године. У школу могу да се упишу и деца која до 01. септембра навршавају шест година до шест и по година, уз обавезну проверу њихове спремности за полазак у школу, као и деца старија од седам и по година, која због болести или других разлога нису уписана у први разред. Школа је дужна да упише свако дете с подручја школе, а на захтев родитеља у складу с просторним и кадровским могућностима и дете с подручја друге школе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"