ОКК Врбас постао шампион 1. МРЛ - Север

Након одбојкаша, и кошаркаши Омладинског кошаркашког клуба Врбас постали су шампиони војвођанске лиге. Тачније, екипа Врбаса коло пре краја такмичења освојила је титулу у 1. Мушкој регионалној лиги - група Север, и тиме стекла право да наредне године такмичи у 2. Мушкој лиги Србије, једином преосталом рангу надметања на путу до елитног нивоа. Врбашани су титулу оверили у недељу, у 25. колу МРЛ - Север, када су на домаћем терену савладали екипу Футог Тупањац МД, резултатом 84 : 72.

Крај утакмице Врбашани су дочекали у мајицама са натписом ШАМПИОНИ, срећни због великог успеха и повратка у ранг за који многи сматрају да им и припада. 

"Иза нас је једна перфектна сезона која смо спремали последњих неколико година. Посебну драж овом великом успеху даје чињеница да смо до шампионске титуле стигли само са домаћим играчима, изузев једног играча, што не постоји у целој лиги или међу другим клубовима у нашој општини Врбас. Спремни смо за 1. Б лигу, како се некада звала 2. Мушка лига Србије, иако знамо да се ради о тешком такмичењу пуном добрих екипа и играча. Имамо лето да се добро спремимо и нећемо се ником предати без велике борбе. Знамо и да ово такмичење доста кошта, путовања су по целој Србији, али имамо подршку општине Врбас за све што нам је потребно за нормалан рад. Уверен сам да настављамо одличну сарадњу и када би пронашли једног спонзора, пре свега за путовања, можемо одиграти запажену улогу у наредној години. Такође, ОКК Врбас се не боји за будућност; наше 2003. годиште игра завршни турнир у Нишу за првака Србије са екипама Црвене звезде, Мега бемакса и Ниша, 2004. и 2005. годиште се боре за првака Војводине, а 2007. годиште је већ освојило сребрну медаљу, што нас уверава да имамо одличну перспективу. Са домаћим играчима играћемо и наредни степен такмичења, а након неколико година, што да не, желимо да заиграмо и у Супер лиги Србије, са нашим најбољим клубовима", рекао је након утакмице Бојан Марковић, председник ОКК Врбас. 

Прве честитке играчима и стручном штабу стигле су од Милана Глушца, председника општине Врбас, и Срђана Станића, члана Општинског већа задуженог за спорт.

"Спортски успеси које у последње време постижу наши клубови и појединци резултат су доброг и пожртвованог рада ових младих људи и њихових тренера. Надам се да је добра сарадња са локалном самоуправом допринела да услови у којим раде спортисти буду задовољавајући и да имају сталну подршку сваке врсте, што нам је свакодневни циљ када размишљамо како помоћи спортистима. Ми смо град спорта, имамо шампионе у многим дисциплинама, све их је више, и види се да је делу добра стратегија развоја спорта у општини Врбас. Резултати припадају спортистима, а наша жеља је да створимо најбоље услове да нам се најмлађи нараштај развија и васпитава здраво, да их заштитимо од опасности које им прете, и верујем да то чинимо на прави начин. И признања до којих стижу спортисти из општине Врбас свих генерација, доказ су за то", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"