Представа "Зато што се плашим" у школи у Савином Селу

Месна заједница Савино Село, у сарадњи са Основном школом "Бранко Радичевић", организовала је јуче извођење едукативне представе за децу "Зато што се плашим", редитеља и тумача главне улоге у представи, глумца Ивана Јефтовића.

Представа се бави темом вршњачког насиља и ставља акценат на интеракцију глумаца са децом.

"Мислим да је овај пројекат изузетно важан, јер је насиље нарастајући проблем нашег друштва. Било би добро када би у свим нашим градовима и мањим местима имали сличне пројекте, јер је позориште невероватно ефикасно. Оно отвара могућности за веома креативне људе који могу много да ураде. Управо том интеракцијом са клинцима која може да буде веома узбудљива, можда могу да им надокнаде разговоре које не могу да воде са родитељима, као и односе са другарима које нису умели на прави начин да каналишу. Веома је битно да се шири прича да позориште може да лечи и указује на праве ствари", рекао је о представи "Зато што се плашим" Јевтовић. Заједно са њим, у представи играју Милена Николић и Дејан Јајчанин. У делу програма са ученицима је разговарао и психолог проф.др Жарко Требјешанин, а извођењу у ОШ "Бранко Радичевић" присуствовали су и ученици, чланови школских парламената других образовних установа у општини Врбас.


Представа и предавање, на иницијативу Јоване Вујтовић, председнице Савета МЗ и Савета родитеља школе, је поклон Месне заједнице ученицима поводом Дана школе и знак захвалности за серију вредних признања које је савиноселска установа добила у претходном периоду.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"