Ученици из мађарске Гедре у посети Врбасу

Гости Врбаса данас су ученици виших разреда Окружне основне школе из Гедре из Мађарске, града са којим Врбас од августа 2017. године има потписан Споразум о братимљењу.

Млади Мађари, 36 ученика заједно са четири професора, налазе се у четвородневној екскурзији по Србији, током које ће већ посетили Бездан, Сомбор, Бач, Мали Иђош, Кулу и Врбас, а у наставку ће обићи знаменитости и споменике у Србобрану, Бечеју, Новом Бечеју и Вршцу.

За њиј је данас организована посета Градском музеју, Реформаторској и Римокатоличкој цркви, као и КУД-у "Сирмаи Карољ". У Градском музеју делегацију и децу из збратимљеног града је поздравио и председник општине Врбас Милан Глушац.

 "Први утисци о сарадњи са Гедром су одлични. Наш циљ је успостављање конкретне прекограничне сарадње, а ови први кораци су важни за успостављење чвршћих односа. Драго нам је да дочекујемо децу из братског града, што имају прилику да се упознају са нашим градом, његовом историјом и особеном мултикултуралношћу, а надам се да ће у будућности бити прилике да се и деца из Врбаса ближе упознају за овим мађарским градом и његовим становницима", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"