Тактичко-технички збор Војске Србије у Врбасу

Поводом Дана војске Србије, који се обележава 23. априла у знак сећања на дан када је подигнут Други српски устанак, на Тргу Николе Пашића у центру Врбаса данас је одржан тактичко-технички збор на ком је грађанима приказан део наоружања и војне опреме. Бројни Врбашани имали су прилике да виде разно пешадијско наоружање, борна возила, возила система везе и радарске службе, као и другу разну опрему коју ВС свакодневно користи.

Мајор Милан Бурмуџија из команде Прве бригаде, истакао је приликом отварања манифестације да Војска Србије "има намеру да се оваквим зборовима приближи грађанима како осетили значај јединица одбране и безбедност које има оне пружају". "Желимо да пружимо увид грађанима у то како обављамо свој посао и задатке, да се упознају са војницима и официрима, и тако осете да о њиховој безбедности неко веома брине", рекао је мајор Бурмуџија.

Добродошлицу у Врбас војницима и официрима, у име свих грађана, пожелео је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је овом приликом истакао да сличног збора у Врбасу није било последњих двадесетак година. "Са задовољством смо прихватили предлог Министарства одбране да се у нашем граду организује тактичко-технички збор, јер желимо да дамо свој допринос додатној промоцији Војске Србије. Збор је био веома добро посећен, присуствовало је много младих људи и верујем да се се сви уверили у потенцијале Војске Србије", рекао је Глушац.

 

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...