"Комуналац" и ученици обележили Дан планете Земље

У сусрет Дану планете Земље на Тргу Николе Пашића у Врбасу данас је одржана акција "Уз мало твоје воље, природи ће бити боље", коју је организовало Јавно комунално предузеће "Комуналац". За ову прилику у центру града био је постављен рециклажни штанд чији су главни посетиоци били ученици првих разреда ОШ "Братство-јединство" и њихови годину дана старији другари из ОШ "Петар Петровић Његош", док су запослени у "Комуналцу" имали задатак да упознају ђаке на који начин брину о хигијени града.

"Наше предузеће редовно одржава комуналну хигијену града, а посебно се трудимо да разним акцијама за децу пробудимо њихову свест о очувању животне средине", истакао је координатор у ПЈ "Чистоћа" Дамир Ројевић. Подршку симболичној прослави Дана планете Земље дало је и општинско руководство на челу са председником Миланом Глушцем, који је истакао да је упознат са свим еколошким проблемима у општини Врбас.

"Заједно са свим јавним предузећима, а посебно са ЈКП 'Комуналац', предузели смо одговарајуће кораке како бисмо имали што здравију животну средину, кренувши од изградње канализације, преко Централног постројења за прераду вода до ревитализације Великог бачког канала", објаснио је Глушац.

Потврда ефикасног одржавања хигијене града огледа су и кроз новопостављене канте за отпатке дуж шеталишта у главној улици. "Поставили смо 30 канти за одлагање отпада у делу Улице Маршала Тита и Палих бораца, док ћемо старе канте ремонтовати и поставити их на одговарајућа места. Нове корпе су модернијег и привлачнијег изгледа како бисмо скренули пажњу свима да у њих бацају отпатке. Истакао бих да се чистоћом не бави само комунално предузеће, већ сваки грађанин који има еколошку свест и који зна да отпад који баци на непредвиђено место, мора неко да покупи", рекао је извршни директор ЈКП-а Игор Шкундрић.

 

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...