Нове канте у центру Врбаса

Јавно комунално предузеће "Комуналац" поставило је 30 нових корпи за отпатке у центру Врбаса. За ове намене издвојено је близу 250.000 динара из буџета предузећа. Канте су распоређене дуж главног шеталишта у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до Густава Крклеца, као и у Улици Палих бораца, од Гимназије "Жарко Зрењанин" до Дома здравља "Вељко Влаховић".

"Нове канте су модернијег и привлачнијег изгледа и постављене с циљем да скрену пажњу свим пролазницима да бацају смеће у њих. Поред тога што бринемо о чистоћи и побољшању квалитета живота, водимо рачуна и о визуелном идентитету града, јер су канте на главном шеталишту униформисане, што појачава општи утисак", казао је извршни директор ЈКП-а Игор Шкундрић.

Из "Комуналца" стиже и апел да се нова опрема чува. "Апелујем на све грађане, а посебно на млађе генерације да не уништавају канте, јер смо у протеклом периоду, нажалост, имали прилику да видимо да су корпе биле разбијене, извађене, па чак и запаљене. Некоме је то занимација и, можда, у том моменту интересантно, али тиме не раде ништа добро, само отежавају посао запосленима у нашем предузећу и угрожавају животни простор", поручио је Шкундрић.

Корпе које су до поставке нових биле у центру града, сачуване су и биће ремонтоване како би се у потпуности решио проблем недостајућих посуда и оних које су дотрајале. План је да се 30 ремонтованих канти постави у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до пијаце суботом, као и од Густава Крклеца до Бачке улице.

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...