Нове канте у центру Врбаса

Јавно комунално предузеће "Комуналац" поставило је 30 нових корпи за отпатке у центру Врбаса. За ове намене издвојено је близу 250.000 динара из буџета предузећа. Канте су распоређене дуж главног шеталишта у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до Густава Крклеца, као и у Улици Палих бораца, од Гимназије "Жарко Зрењанин" до Дома здравља "Вељко Влаховић".

"Нове канте су модернијег и привлачнијег изгледа и постављене с циљем да скрену пажњу свим пролазницима да бацају смеће у њих. Поред тога што бринемо о чистоћи и побољшању квалитета живота, водимо рачуна и о визуелном идентитету града, јер су канте на главном шеталишту униформисане, што појачава општи утисак", казао је извршни директор ЈКП-а Игор Шкундрић.

Из "Комуналца" стиже и апел да се нова опрема чува. "Апелујем на све грађане, а посебно на млађе генерације да не уништавају канте, јер смо у протеклом периоду, нажалост, имали прилику да видимо да су корпе биле разбијене, извађене, па чак и запаљене. Некоме је то занимација и, можда, у том моменту интересантно, али тиме не раде ништа добро, само отежавају посао запосленима у нашем предузећу и угрожавају животни простор", поручио је Шкундрић.

Корпе које су до поставке нових биле у центру града, сачуване су и биће ремонтоване како би се у потпуности решио проблем недостајућих посуда и оних које су дотрајале. План је да се 30 ремонтованих канти постави у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до пијаце суботом, као и од Густава Крклеца до Бачке улице.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...