Нове канте у центру Врбаса

Јавно комунално предузеће "Комуналац" поставило је 30 нових корпи за отпатке у центру Врбаса. За ове намене издвојено је близу 250.000 динара из буџета предузећа. Канте су распоређене дуж главног шеталишта у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до Густава Крклеца, као и у Улици Палих бораца, од Гимназије "Жарко Зрењанин" до Дома здравља "Вељко Влаховић".

"Нове канте су модернијег и привлачнијег изгледа и постављене с циљем да скрену пажњу свим пролазницима да бацају смеће у њих. Поред тога што бринемо о чистоћи и побољшању квалитета живота, водимо рачуна и о визуелном идентитету града, јер су канте на главном шеталишту униформисане, што појачава општи утисак", казао је извршни директор ЈКП-а Игор Шкундрић.

Из "Комуналца" стиже и апел да се нова опрема чува. "Апелујем на све грађане, а посебно на млађе генерације да не уништавају канте, јер смо у протеклом периоду, нажалост, имали прилику да видимо да су корпе биле разбијене, извађене, па чак и запаљене. Некоме је то занимација и, можда, у том моменту интересантно, али тиме не раде ништа добро, само отежавају посао запосленима у нашем предузећу и угрожавају животни простор", поручио је Шкундрић.

Корпе које су до поставке нових биле у центру града, сачуване су и биће ремонтоване како би се у потпуности решио проблем недостајућих посуда и оних које су дотрајале. План је да се 30 ремонтованих канти постави у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до пијаце суботом, као и од Густава Крклеца до Бачке улице.

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...