Нове канте у центру Врбаса

Јавно комунално предузеће "Комуналац" поставило је 30 нових корпи за отпатке у центру Врбаса. За ове намене издвојено је близу 250.000 динара из буџета предузећа. Канте су распоређене дуж главног шеталишта у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до Густава Крклеца, као и у Улици Палих бораца, од Гимназије "Жарко Зрењанин" до Дома здравља "Вељко Влаховић".

"Нове канте су модернијег и привлачнијег изгледа и постављене с циљем да скрену пажњу свим пролазницима да бацају смеће у њих. Поред тога што бринемо о чистоћи и побољшању квалитета живота, водимо рачуна и о визуелном идентитету града, јер су канте на главном шеталишту униформисане, што појачава општи утисак", казао је извршни директор ЈКП-а Игор Шкундрић.

Из "Комуналца" стиже и апел да се нова опрема чува. "Апелујем на све грађане, а посебно на млађе генерације да не уништавају канте, јер смо у протеклом периоду, нажалост, имали прилику да видимо да су корпе биле разбијене, извађене, па чак и запаљене. Некоме је то занимација и, можда, у том моменту интересантно, али тиме не раде ништа добро, само отежавају посао запосленима у нашем предузећу и угрожавају животни простор", поручио је Шкундрић.

Корпе које су до поставке нових биле у центру града, сачуване су и биће ремонтоване како би се у потпуности решио проблем недостајућих посуда и оних које су дотрајале. План је да се 30 ремонтованих канти постави у Улици Маршала Тита, од Иве Лоле Рибара до пијаце суботом, као и од Густава Крклеца до Бачке улице.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"