ЈКП "Комуналац" уређује две депоније у Куцури

Екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" ових дана завршавају радове на уређењу депоније за одлагање биљног отпада у Куцури. Претходно су тешком механизацијом комуналци уклонили сметлиште предвиђено за грађевински отпад, која се простире на површини од 6.500 квадратних метара.

Према речима пословође у ПЈ "Чистоћа" Младена Павловића, с ове депоније уклоњено је 8.500 кубика отпада, највише земље, шута и грађевинског материјала. Међутим, на депонији за биљни отпад екипе "Комуналца" затекле су и разноврсно комунално смеће, чак и угинуле животиње, што поново указује на неодговорно понашање једног броја грађана.

"На овој депонији затекли смо најмање биљног отпада. Морали смо најпре да рашчистимо прилазни пут у дужини од близу 300 метара, јер су га несавесни мештани затрпали разним врстама отпада. Отприлике 2.800 кубних метара смећа смо најпре утоварили и превезли на велики плато. Тамо је ангажована друга машина која нивелише терен и целокупни отпад затрпава у депресију", појаснио је Павловић и још једном апеловао на грађане да поведу бригу о заштити животне средине јер, осим што руже слику села, ризикују појаву заразе. "Замолио бих мештане Куцуре, чије село важи за најуредније у општини, да поведу рачуна о свом окружењу и задрже тај епитет. Нема потребе да се на овом месту нађе комунални отпад, јер наше екипе једном седмично празне канте из сеоских домаћинстава, док се организују и акције одношења кабастих ствари. Куцурани задужују комуналну опрему и не видим разлог да се овде нађе највише те врсте смећа", поручио је Павловић.

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...