ЈКП "Комуналац" уређује две депоније у Куцури

Екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" ових дана завршавају радове на уређењу депоније за одлагање биљног отпада у Куцури. Претходно су тешком механизацијом комуналци уклонили сметлиште предвиђено за грађевински отпад, која се простире на површини од 6.500 квадратних метара.

Према речима пословође у ПЈ "Чистоћа" Младена Павловића, с ове депоније уклоњено је 8.500 кубика отпада, највише земље, шута и грађевинског материјала. Међутим, на депонији за биљни отпад екипе "Комуналца" затекле су и разноврсно комунално смеће, чак и угинуле животиње, што поново указује на неодговорно понашање једног броја грађана.

"На овој депонији затекли смо најмање биљног отпада. Морали смо најпре да рашчистимо прилазни пут у дужини од близу 300 метара, јер су га несавесни мештани затрпали разним врстама отпада. Отприлике 2.800 кубних метара смећа смо најпре утоварили и превезли на велики плато. Тамо је ангажована друга машина која нивелише терен и целокупни отпад затрпава у депресију", појаснио је Павловић и још једном апеловао на грађане да поведу бригу о заштити животне средине јер, осим што руже слику села, ризикују појаву заразе. "Замолио бих мештане Куцуре, чије село важи за најуредније у општини, да поведу рачуна о свом окружењу и задрже тај епитет. Нема потребе да се на овом месту нађе комунални отпад, јер наше екипе једном седмично празне канте из сеоских домаћинстава, док се организују и акције одношења кабастих ствари. Куцурани задужују комуналну опрему и не видим разлог да се овде нађе највише те врсте смећа", поручио је Павловић.

 

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...