Привредници из Врбаса и Архангелска заједно у ПКС

Руководство општине Врбас и поједини привредници из Врбаса и околине, учествовали су данас на презентацији потенцијала Архангелске области у Руској Федерацији, коју је организовала Привредна комора Србије.

Ову руску област и привредни амбијент у њој представили су Игор А. Орлов, губернатор Архангелске области, и Андреј Н. Хрупинов, трговински представник Руске Федерације у Србији.

Наводећи да постоји простора за унапређење пословне сарадње, Орлов је истакао да је трговинска размена Србије и Архангелске области у 2017. години износила 30 милиона долара, што је мало, те да очекује да ће она бити за 20 милиона долара већа. "Представници 10 компанија из Архангелске области заинтересовани су за сарадњу са српским привредницима у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, прераде дрвета и производње намештаја, а трговински ланци заинтересовани су за пласман српских прехрамбених производа", рекао је Орлов.

"Већ дужи период негујемо добре односе са појединим областима и градовима у Русији и презентација у Привредној комори Србије била је нова прилика да те односе унапредимо. Успешни привредници из Републике Србије, међу којима су били и представници Пољопривредног добра 'Сава Ковачевић' и 'Тривита', имали су прилику да се директно сусретну и разговарају са колегама из Русије о могућој пословној сарадњи и наступима на тржиштима наших земаља. За привреднике из Русије припремљена је презентација 'Инвестициони потенцијал Србије', а у билатералним сусретима искористили смо прилику да сами представимо инвестициони потенцијал Врбаса и околине", рекао је након сусрета у Београду Милан Глушац, председник општине Врбас. Заједно са њим презентацији и састанцима у Привредној комори Србије присуствовао је и Маријан Мијановић, члан Општинског већа задужен за привреду.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"