Врбасу милион динара од ПС за регионални развој и међурегионалну сарадњу

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре представницима више војвођанских општина које су права на средства оствaриле путем Конкурса за суфинансирање пројеката од стратешког значаја у области регионалног развоја.

Активности на пројектима локалних самоуправа којима су средства одобрена, односе се на израду и реализацију пројектно техничке документације за опремање индустријских зона и израде студија изводљивости за стратешке пројекте.

Једна од општина које су добиле новчану подршку Покрајинског секретаријата је и општина Врбас, којој је за спровођење пројекта "Студија изводљивости укључивања трансфер станице са рециклажним центром и компостилиштем у Врбасу у регионални систем управљања отпадом", припало милион динара. Уговор је у Покрајинској влади потписао Милан Глушац, председник општине Врбас.


"Припрема пројектно техничке документације је сложен процес али и предуслов за правилно управљање регионалним развојем, стога улажемо напоре да заједничким снагама и удруженим финансирањем дођемо до готових пројеката. Покрајинска влада у наредној години настојаће да за ове намене издвоји још већа средства и апелујем на кориснике да се фокусирају на израду квалитетних решења и пројеката за која се много лакше проналазе извори финасирања. Средства по овој конкурсној линији усмерена су у 18 општина принципом равномерног регионалног развоја", рекао је приликом уручивања уговора секретар Бјелић.

Глушац је изразио велико задовољство што је подршку Покрајинске владе добио још један пројекат из општине Врбас, истичући да су уз пројекте из области привредног развоја, најважнији пројекти који су усмерени на унапређење животне средине. "Будући рециклажни центар за који припремамо пројекат, прикључиће се регионалном центру и верујем да такво решење може трајно отклонити проблеме депонија, са којим се сусрећу многи градови. Прво ћемо израдити студију изводљивости, затим идејни пројекат и главни пројекат, а након тога, према процедурама које су потписане 2009. године, кренућемо у реализацију регионалне депоније са рециклажним центром", рекао је Глушац.

Уз Врбас, право на бесповратне субвенције оствариле су и општине: Апатин, Бачки Петровац, Сремски Карловци, Србобран, Беочин, Инђија, Нови Кнежевац, Тител, Оџаци, Темерин, Кањижа, Бачка Паланка, Житиште, Бач и Сечањ, те градови Сремска Митровица и Сомбор.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...