РТВ - Иза десет култура - Фестивал поезије младих (ВИДЕО)

У наставку Фестивала поезије младих одржана су два традиционална програма - у Галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба Палета младих, док је књижевно вече Излет у прозу донело представљање писца Мирка Демића.

У конкуренцији двадесетак младих сликара колико је ове године учествовало на 44. Палети младих, најбољи рад имао је Александар Станојевић из Параћина, студент Академије уметности у Новом Саду. Победнички рад "Анксиозност" издвојила је селекторка Биљана Јотић. Изложбу Палета младих отворила је академска сликарка Милијана Радовановић, уз речи да су "генерације младих сликара, учесника манифестације, доносиле стваралачку енергију граду, а касније постајала и значајна имена у свету сликарства и уметности".

О великом књижевном опусу писца Мирка Демића, у програму Излет у прозу, говорили су критичар Фрања Петриновић и секретар Фестивала поезије младих Бранислав Зубовић. Аутор је публици приближио своју збирку приповедака "Молски акорди", за коју је 2008. године награђен Андрићевом наградом. Добитник је и награда Меша Селимовић и Ђуро Даничић.

Иначе, поводом јубиларног 50. Фестивала поезије младих, Радио-телевизија Војводине посветила је своју емисију Иза десет култура Фестивалу у Врбасу. У емисије, између осталих, говоре Бранислав Зубовић, секретар ФПМ, Ђорђо Сладоје и Перо Зубац, песници, уз давно снимљене осврте на Врбас и Фестивал Густава Крклеца.

 

РТВ - Иза десет култура

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"