Парфеми ОШ "Светозар Милетић" освојили beauty тржиште

Двориште и хол Основне школе "Светозар Милетић" синоћ су мирисали по сандаловини и кедру а могла се осетити и линија егзотичних јасмина и смиља. Теорију са часова хемије и других предмета заменила је пракса, па су стотину пута поновљене формуле добиле могућност да се потврде у једном великом експериметну - школа је добила улогу предузетника и сада покушава да производњом својих парфема и тоалетних вода освоји велико beauty тржиште.

Бизнис план пројекта "Предузетне школе", у који је врбаску школу уврстило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, предвиђао је осмишљавање и производњу парфема и тоалетне воде за дечаке и девојчице. Испитивање тржишта показало је да ће 600 доза од по 30 и 50 милилитара задовољити потребе клијената, цена је била 300 динара, и све се синоћ, при промоцији и продајној изложби показало као пун погодак. Десетине штандова окупирали су купци из целог града, најчешће родитељи, баке, деке и пријатељи младих предузетника, па је само у првом дану продато две трећине укупне производње.


"У процес производње били су укључени ученици старијих разреда, седмих и осмих, док је ученицима петог и шестог разреда у задатак био остављен маркетинг, промоције и послови око припреме амбалаже. Хвала свим члановима тима, наставницима учитељицама Алаксандри Димитров, Ивани Ковачевић, Смиљи Милованчев, Драгани Милановић, Маријани Симикић и Ливији Маџгаљ, који су заједно са децом радили на овом пројекту. Школа планира да и даље производи парфеме и тоалетне воде", рекла је Ружица Марковић, директорка ОШ "Светозар Милетић".


"Овај пројекат кроз креирање и рад на предузетничким идејама имплементира додатне вредности образовању у основним школама. Усмерен је на развој предузетништва као међупредметне компетенције, а Основна школа 'Светозар Милетић' изабрана је на основу оцене да колектив и руководство показују ентузијазам и способност за увођење новина и унапређење образовне праксе", саопштено је из Министарства просвете приликом покретања пројекта.   

Пројекат су покренули Министарство просвете и Фондација Универекспорт.

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...