Покрајинска влада финансира превоз ученика

Председници и представници 44 локалне самоуправе у Војводини потписали су данас уговоре о регресирању превоза ученика средњих школа. Ово право оствариле су путем конкурса на којем је за ову намену укупно подељено од 182 милиона динара.

Поводом потписивања уговора председницима општина и градоначелницима обратио се председник Покрајинске владе Игор Мировић.

"Ово је значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се њим шаље порука подршке ученицима који су одабрали школовање изван места у којима живе. Показали смо способност да инвестирамо у образовање, те да у односу на јачање наших финансијских капацитета за то издвајамо све више средстава и то ће остати један од приоритета Покрајинске владе“, рекао је Мировић. Он је подсетио да је Покрајинска влада за непуне две године издвојила значајна средства за реконструкцију предшколских установа, основних и средњих школа у Војводини, те да је за ту намену издвојила укупно 668 милиона динара. "Просечно говорећи, у скоро свакој школској установи у АП Војводини имали смо одређена улагања", рекао је Мировић.

За превоз средњошколаца из општине Врбас опредељено је нешто више од два милиона динара, а уговор је потписао Милан Глушац, председник општине. "Свака подршка ученицима је добродошла. И локална самоуправа чини све што може да олакша образовање младих људи, да помогне родитеље да лакше школују своју децу, да опреми школске објекте, јер нам само добро образовање може донети развој у будућности. У том сталном пројекту имамо и сталну подршку Покрајинске владе и њеног председника Игора Мировића, што нам олакшава деловање у овој области", рекао је Глушац.   

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...