Прогноза аерополена

Према мерењима на аеропалинолошкој станици Еколошког покрета Врбаса, претходних дана у ваздуху је најчешће бележено присуство полена коприва, чије су концентрације свакодневно биле у нивоу умерено високих вредности. У саопштењу ЕП Врбаса наводи се да су свакодневно забележене и ниске концентрације свих осталих типова полена, трава, боквица и амброзије. Према прогнози за наредни период, коприве ће и даље бити доминантан полен у ваздуху.
    „Концентрације полена трава, боквица и пепељуга и штирева ће се кретати у нивоу ниских концентрација. И поред очекиваног пораста, концентрације полена пелена и амброзије ће се задржати у нивоу ниских вредности. Изузетно осетљиве, као и особе које се дуго задржавају у близини закоровљених површина, могу осетити симптоме алергијске реакције“, стоји у прогнози ЕП Врбаса.
    Иначе, рад аеропалинолошке станице омогућили су Министарство за заштиту животне средине и просторно планирање, Покрајински секретаријат за заштиту животне средине и одрживи развој, СО Србобран, СО Врбас, СО Бечеј и СО Мали Иђош.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"