Почео II Јуниорски куп нација у боксу

Дефилеом на Тргу Николе Пашића од синоћ и свечаном церемонијом и уводним борбама од данас, у Врбасу је званично почео II Јуниорски куп нација у боксу.

Кроз ринг у Центру за физичку културу "Драго Јововић" до 19. августа, проћи ће 211 боксера из 26 држава са четири континента, који ће укрстити рукавице у чак 185 борби. Традиционални турнир у Врбасу је највећа боксерска манифестацију у Европи и једна од три највеће у свету ове године.

Игор Шкундрић, секретар турнира, оценио је приликом отварања да се манифестација развија и расте из године у годину, као и да ће у истом смеру бити настављено и наредних година, јер је интересовање да се укључи у организацију изразила и суседна општина Кула. Овај град већ сада је пружио снажну подршку припремама турнира и један број боксера смештен је у њему. Управо за вредну подршку организацији II Јуниорског купа нација у боксу, плакетама су награђени Синиша Адамовић, директор ЈКП "Комуналац", Срђан Кружевић, помоћник градоначелника Новог Сада, Велибор Милојичић, председник општине Кула, и Милан Глушац, председник општине Врбас. 

Јовица Панић, директор турнира и функционер Боксерског савеза Војводине, изразио је задовољство због успешног окупљања љубитеља племените вештине из целог света баш у Војводини и Врбасу, уз жеље да се пријатно осећају у нашој земљи и понесу незаборавне успомене и нова спортска пријатељства из града домаћина. 

Поздрављајући све присутне, Милан Глушац, председник Организационог одбора турнира, истакао је да локална самоуправа снажно подржава не само боксерски већ све спортске колективе, стављајући у први план значај бављења спортом за све младе људе. "Врбас је град спорта који уме да препозна и чува спортске вредности, па му је зато и припало домаћинство овако великој манифестацији. Заслуге за добру организацију иду и Центру за физичку културу 'Драго Јововић', Туристичкој организацији општине Врбас, свим волонтерима, и надам се да ћемо наредних дана имати прилику да уживамо у добрим борбама", рекао је Глушац.   

Уживо пренос свих борби можете пратити овде.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...