Вредна донација за Општу болницу Врбас

Посредовањем Александра Суботина, свештеника Еванђеоске цркве у Куцури, и НВО "За помоћ источној Европи", фондација "Suva Nawa" из Холандије обезбедила је вредну донацију за Општу болницу Врбас.

Овога пута, с обзиром да се ради о једној од бројних акција које осмишљава свештеник Суботин, врбаска здравствена установа добила је близу 100 чаршава и јастучница и 200 јастука. Подршка је договорена приликом недавне посете Bouwine Schuttel, председнице фондације “Suva Nawa”, Општој болници Врбас. Уз донацију, тада је договорена и сарадња кроз размену знања и искустава, пре свега, медицинских сестара и техничара, који раде са старијим и теже покретним и непокретним пацијентима. Као део те сарадње, болницу у холандском Амерсфорту посетиле су две медицинске сестре из Опште болнице Врбас, Душка Обровачки, главна медицинска сестра Одељења ортопедије и трауматологије, пластичне и реконструктивне хирургије, и Валентина Николић, терапеутска медицинска сестра Одељења за ендокринологију и нефрологију у Служби интерне медицине. Њих две су се упознале са процедурама у установама у Холандији, активно су учествовале у нези полупокретних и непокретних пацијената, обучавале се за рад на појединим машинама и апаратима, а посетиле су и неколико геронтолошких домова који пружају услуге старим лицима.   

"Настојаћемо да нова искуства из ове болнице применимо у пракси у Општој болници, у оној мери колико је могуће прилагодити процедуре нашим приликама и ресурсима. Пре свега желим да се захвалим свештенику Суботину, који је успоставио контакте између наше болнице и болнице у Холандији, као и са фондацијом "Suva Nawa". Посета је замишљена као узвратна, тако да у следећем кораку очекујемо две колегинице, медицинске сестре да посете нашу болницу", рекла је Обровачки.

КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају таленте

06. феб 2020. КУЛТУРА

"Школица - цртица" и "Terra d.v.a." представљају талент…

У фоајеу биоскопа "Југославија" у петак, 07. фебруара, би...

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

04. феб 2020. КУЛТУРА

QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посети...

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

31. јан 2020. КУЛТУРА

Благоју Баковићу Змајева награда Матице српске

Песник из Врбаса Благоје Баковић лауреат је Змајеве награ...

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...