Вредна донација за Општу болницу Врбас

Посредовањем Александра Суботина, свештеника Еванђеоске цркве у Куцури, и НВО "За помоћ источној Европи", фондација "Suva Nawa" из Холандије обезбедила је вредну донацију за Општу болницу Врбас.

Овога пута, с обзиром да се ради о једној од бројних акција које осмишљава свештеник Суботин, врбаска здравствена установа добила је близу 100 чаршава и јастучница и 200 јастука. Подршка је договорена приликом недавне посете Bouwine Schuttel, председнице фондације “Suva Nawa”, Општој болници Врбас. Уз донацију, тада је договорена и сарадња кроз размену знања и искустава, пре свега, медицинских сестара и техничара, који раде са старијим и теже покретним и непокретним пацијентима. Као део те сарадње, болницу у холандском Амерсфорту посетиле су две медицинске сестре из Опште болнице Врбас, Душка Обровачки, главна медицинска сестра Одељења ортопедије и трауматологије, пластичне и реконструктивне хирургије, и Валентина Николић, терапеутска медицинска сестра Одељења за ендокринологију и нефрологију у Служби интерне медицине. Њих две су се упознале са процедурама у установама у Холандији, активно су учествовале у нези полупокретних и непокретних пацијената, обучавале се за рад на појединим машинама и апаратима, а посетиле су и неколико геронтолошких домова који пружају услуге старим лицима.   

"Настојаћемо да нова искуства из ове болнице применимо у пракси у Општој болници, у оној мери колико је могуће прилагодити процедуре нашим приликама и ресурсима. Пре свега желим да се захвалим свештенику Суботину, који је успоставио контакте између наше болнице и болнице у Холандији, као и са фондацијом "Suva Nawa". Посета је замишљена као узвратна, тако да у следећем кораку очекујемо две колегинице, медицинске сестре да посете нашу болницу", рекла је Обровачки.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...