Вредна донација за Општу болницу Врбас

Посредовањем Александра Суботина, свештеника Еванђеоске цркве у Куцури, и НВО "За помоћ источној Европи", фондација "Suva Nawa" из Холандије обезбедила је вредну донацију за Општу болницу Врбас.

Овога пута, с обзиром да се ради о једној од бројних акција које осмишљава свештеник Суботин, врбаска здравствена установа добила је близу 100 чаршава и јастучница и 200 јастука. Подршка је договорена приликом недавне посете Bouwine Schuttel, председнице фондације “Suva Nawa”, Општој болници Врбас. Уз донацију, тада је договорена и сарадња кроз размену знања и искустава, пре свега, медицинских сестара и техничара, који раде са старијим и теже покретним и непокретним пацијентима. Као део те сарадње, болницу у холандском Амерсфорту посетиле су две медицинске сестре из Опште болнице Врбас, Душка Обровачки, главна медицинска сестра Одељења ортопедије и трауматологије, пластичне и реконструктивне хирургије, и Валентина Николић, терапеутска медицинска сестра Одељења за ендокринологију и нефрологију у Служби интерне медицине. Њих две су се упознале са процедурама у установама у Холандији, активно су учествовале у нези полупокретних и непокретних пацијената, обучавале се за рад на појединим машинама и апаратима, а посетиле су и неколико геронтолошких домова који пружају услуге старим лицима.   

"Настојаћемо да нова искуства из ове болнице применимо у пракси у Општој болници, у оној мери колико је могуће прилагодити процедуре нашим приликама и ресурсима. Пре свега желим да се захвалим свештенику Суботину, који је успоставио контакте између наше болнице и болнице у Холандији, као и са фондацијом "Suva Nawa". Посета је замишљена као узвратна, тако да у следећем кораку очекујемо две колегинице, медицинске сестре да посете нашу болницу", рекла је Обровачки.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"