У Старом Врбасу одржан први 3x3 турнир у баскету

Грађанским активизмом двоје младих Староврбашана, Мие Тутњевић и Немање Орловића, уз подршку локалне самоуправе и бројних спонзора, на теренима Спортског друштва "Јоаким Виславски Киме" одржан је први 3x3 турнир у баскету. Три вечери заредом бројни гледаоци уживали су у утакмицама најбољих баскеташа Врбаса и околних места, који су се борили за титулу најбоље екипе, титуле најбољег играча турнира и тројкаша, као и вредне новчане награде.

Прво место освојила је екипа Самба кафа, и њима је, уз пехар, припала новчана награда од 50.000 динара, други су били момци из екипе Маглић, награђени са 15.000 динара, а трећи Dead Pub - 5.000 динара. Трофеј за најбољег играча турнира припао је Огњену Јокановићу (Самба кафа), а најбољи тројкаш турнира је Игор Радун из екипе Сердар коп.


"Ово је први баскет турнир који организујемо на теренима Спортског друштва 'Јоаким Виславски Киме'. На наш позив одазвало се 16 екипа, што је веома добро, а подршку у организацији пружили су нам општина Врбас и спонзори. Веома смо задовољни крајњим исходом, посећеношћу, и жеља нам је да турнир постане традиционалан и заштитни знак овог друштва и овог дела града", рекла је Миа Тутњевић, једна од најзаслужнијих за организацију турнира.   

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, истакао је приликом отварања турнира да локална самоуправа подржава све манифестације овог типа, као и све младе, амбициозне људе који се ангажују у њиховој организацији. "Хвала Спортском савезу Војводине и покрајинском секретару за спорт и омладину Владимиру Батезу, који су обезбедили да се турнир у Старом Врбасу одигра на посебној подлози намењеној овој спортској дисциплини", рекао је Станић. 

 

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"