У Старом Врбасу одржан први 3x3 турнир у баскету

Грађанским активизмом двоје младих Староврбашана, Мие Тутњевић и Немање Орловића, уз подршку локалне самоуправе и бројних спонзора, на теренима Спортског друштва "Јоаким Виславски Киме" одржан је први 3x3 турнир у баскету. Три вечери заредом бројни гледаоци уживали су у утакмицама најбољих баскеташа Врбаса и околних места, који су се борили за титулу најбоље екипе, титуле најбољег играча турнира и тројкаша, као и вредне новчане награде.

Прво место освојила је екипа Самба кафа, и њима је, уз пехар, припала новчана награда од 50.000 динара, други су били момци из екипе Маглић, награђени са 15.000 динара, а трећи Dead Pub - 5.000 динара. Трофеј за најбољег играча турнира припао је Огњену Јокановићу (Самба кафа), а најбољи тројкаш турнира је Игор Радун из екипе Сердар коп.


"Ово је први баскет турнир који организујемо на теренима Спортског друштва 'Јоаким Виславски Киме'. На наш позив одазвало се 16 екипа, што је веома добро, а подршку у организацији пружили су нам општина Врбас и спонзори. Веома смо задовољни крајњим исходом, посећеношћу, и жеља нам је да турнир постане традиционалан и заштитни знак овог друштва и овог дела града", рекла је Миа Тутњевић, једна од најзаслужнијих за организацију турнира.   

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, истакао је приликом отварања турнира да локална самоуправа подржава све манифестације овог типа, као и све младе, амбициозне људе који се ангажују у њиховој организацији. "Хвала Спортском савезу Војводине и покрајинском секретару за спорт и омладину Владимиру Батезу, који су обезбедили да се турнир у Старом Врбасу одигра на посебној подлози намењеној овој спортској дисциплини", рекао је Станић. 

 

  

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...