Уговори о јавним радовима

Мирослав Васин, покрајински секретар за рад и запошљавање и равноправност полова потписао је у Равном Селу уговоре о реализацији јавних радова у општини Врбас. Договореним јавним радовима уредиће се гробље и изградити део водоводне мреже у Бачком Добром Пољу, затим реконструисати тротоари, извршити пошумљавање и уредити атмосферска канализација у И Месној заједници у Врбасу, и уредити гробље у III Месној заједници у Врбасу. На јавним радовима биће ангажована и два удружења, КПД „Карпати“ и Група за развој „Чарнок 21465“. На јавним радовима који ће трајати од три до шест месеци биће ангажовано 49 лица са евиденције Националне службе за запошљавање.
Васин је, иначе, у породичној кући Миленка Ћосића у Равном Селу потписао и 550. уговор о субвенционисању регистрације пољопривредног газдинства. Ћосић је до сада био на евиденцији Националне службе за запошљавање у Врбасу, а износ субвенције за регистрацију газдинства и самозапошљавање је 160.000 динара. Подршка регистровању пољопривредних газдинстава за особе са евиденције незапослених један је од пет програма у оквиру стратешког документа Извршног већа за очување радних места у 2009. години, а његова реализација почела је 26. априла. “
  Један од циљева који смо себи поставили у наредном периоду је да изједначимо услове за рад у привреди и пољопривреди, при отварању радњи или раду пољопривредних газдинстава, јер смо увидели да је субвенционирање регистрације пољопривредних имања за сада веома добро прихваћено и оцењено", рекао је Васин.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"