Успешна прва акција Саветовалишта Апотеке Врбас

Апотека Врбас, у сарадњи са Удружењем за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" и уз подршку фармацеутске куће "Адок", организовала је данас акцију мерења нивоа шећера у крви. За два сата извршена је анализа код око 100 пацијената, што је, како је оцењено, веома добар одзив за прву акцију ове врсте у Врбасу.

"Ово је једна од првих здравствено-промотивних активности Саветовалишта Апотеке Врбас. Акција је имала за циљ промоцију здравља, превенцију болести, унапређење здравља становништва, пружање квалитетних фармацеутско-терапијских услуга, као и повећање задовољства корисника. Данас смо се бавили темом дијабетеса и саветовањем пацијената оболелих од ове болести из домена компетенција фармацеута. Главна порука коју су сви учесници у акцији имали прилику да чују је да су придржавање здравим животним навикама, редовна физичка активност, редовна контрола и самоконтрола, као и придржавање прописаним терапијама, најважнији фактори превенције дијабетеса и компликација које настају због ове болести. Искористили смо прилику и једном броју оболелих од дијабетеса поклонили апарате за самоконтролу нивоа шећера, а сво особље Градске апотеке, фармацеути и фармацеутски техничари, као и они који су добили апарате, прошли су обуку за коришћење", рекла је Јелена Ђуровић, дипл. фарм. спец. и директорка Апотеке Врбас. Она је захвалила фармацеутској кући "Адок" и Удружењу "Плави Врбас" на учешћу у организовању и спровођењу акције и најавила нове здравствено-промотивне активности. 

"Како се број оболелих особа од дијабетеса скоро удвостручио у односу на претходних десет година, дијабетес је постао болест 21. века пандемијских размера. Због непостојања саветовалишта за особе са шећерном болешћу, а са друге стране великог броја пацијената, лекари специјалисти нису у могућности да пруже пацијентима квалитетну едукацију. Стога овај програм едуковања и саветовања о здравим стиловима живота, буђења свести код грађана о настанку и последицама дијабетеса, дугорочно ће допринети смањењу компликаца које ова болест носи и тиме смањити трошкове општинског и државног буџета", оценио је Игор Црњански, председник "Плавог Врбаса".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"