Амбуланта и апотека у Савином Селу на новој адреси

Амбуланта и апотека у Савином Селу од сада се налазе на новој адреси, у објекту на углу улица Маршала Тита, из које се улази у апотеку, и Ђуре Јакшића, из које се улази у амбуланту. У новом објекту радиће два доктора и биће пружане и лабораторијске услуге. Трошкове закупа сноси општина Врбас, док трошкове режија плаћа Дом здравља "Вељко Влаховић" и Апотека Врбас.

"Објекат у ком је била смештена амбуланта био је у јако лошем стању. Дешавало се да отпадне део плафона или да инсталације не функционишу, па смо били приморани да интервенишемо и обезбедимо нормалне услове за пружање здравствених услуга у Савином Селу. Заједно са Месном заједницом дошли смо на идеју да преместимо амбуланту и апотеку у нови објекат који смо закупили, и тако решимо овај велики проблем. Сада сви запослени имају одличне услове за рад, а пацијенти су добили квалитетнију здравствену заштиту. Ово јесте прелазно решење док не направимо нови објекат, због чега смо разговарали са представницима надлежног покрајинског секретаријата. Идеја је била да инфраструктурно опремимо једну општинску парцелу и на њој градимо амбуланту, али ће на за то бити потребна подршка покрајинских или републичких органа", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, приликом обиласка новог објекта.

Амбуланта и апотека смештени су у новоизграђеном објекту, особљу је на располагању довољан број великих просторија, док је пацијентима на располагању комфоран простор док чекају услуге.  

"Веома сам задовољна што смо један озбиљан проблем успели да решимо после више година. Стара амбуланта је прокишњавала, била је неусловна и стално смо покушавали да тај проблем отклонимо, кроз градњу новог објекта, кроз реновирање старог, и како смо знали да решења неће бити у догледно време, одлучили смо се на овај корак. Ово решење ће трајати најмање годину дана, а можда и више, али је најважније да смо сви задовољни како је ово изведено. Новина је да Савиноселци од сада имају и лабораторију у свом месту. Подршку за целу акцију имали смо од Савета Месне заједнице који води Јована Вујтовић", рекла је др Јасмина Асси, директорка Дома здравља "Вељко Влаховић".

Према речима др Асси, Дом здравља је успео да обезбеди да у амбуланти у Савином Сели раде два доктора, иако нормативи кажу да Савином Селу и Равном Селу припадају укупно три лекара. "У оба ова села радиће по два лекара и на то смо се одлучили зато што су наудаљенија од Хитне помоћи", рекла је др Асси.

Јелена Ђуровић, дипл. фарм. спец и директорка Апотеке Врбас, истакла је да су становници Савиног Села добили нови објекат који у потпуности испуњава услове за обављање здравствене заштите. "Радно време апотеке је од 07.00 до 19.30 часова радним данима, и од 07.00 до 12.00 часова суботом. Са лекарима и особљем амбуланте имамо одличну сарадњу, као и са Месном заједницом Савино Село, а посебно хвала управо људима који воде Месну заједницу и свим грађанима Савиног Села који су нам помогли приликом пресељења апотеке", рекла је Ђуровић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"