Чланови норвешког синдиката "ННН" посетили Врбас

Норвешки синдикалци окупљени у организацији "ННН" бораве ових дана у посети колегама из синдиката "Независност", те је за њих јуче организована посета Индустрији меса "Карнекс" и пријем у Скупштини општине Врбас.

Синдикалце из Норвешке примио је Милан Глушац, председник општине, заједно са сарадницима. Уз речи добродошлице, Глушац је госте упознао са привредним животом у Врбасу, "Задовољство ми је што могу да истакнем добру сарадњу са синдикалним организацијама. Наша општина је једна од првих у Србији која је формирала социјално-економски савет, тело које може да значајно допринесе у решавању разних спорова између послодавца и запослених, на обострану корист. Иначе, општина Врбас имамо добру сарадњу са Норвешком организацијом 'НИВА', а амбасадор Норвешке у Србији чест је гост у нашем граду", рекао је Глушац.

Председник синдиката "ННН" Јан Егил Педерсен боравио је у Србији боравио неколико пута и, како је истакао, са задовољством је овога пута посетио Врбас. "Са синдикалним организацијама размењујемо искуства и унапређујемо односе. На сваке четири године представници наше организације негде путују, а ове године одлучили смо да дођемо управо овде, због добре сарадње у претходним годинама", рекао је Педерсен.

Домаћин норвешким синдикалцима у Врбасу био је Милојица Живковић, главни повереник синдиката "Независност" у "Карнексу", који је посету колега из ове скандинавске земље, оценио веома успешном. "Чланови синдиката 'ННН' код нас бораве у радној посети и добро познају ситуацију у Србији. Сигуран сам да ће понети лепе утиске одавде и ова посета резултат је наше дугогодишње сарадње. До сада смо већ применили неке њихове моделе, а надам се, колико год да су различите околности у наше две земље, да ће то унапредити наше деловање. Синдикати су тамо веома цењени и бројни и сматрају се не само као део радничког права, већ су део грађанског права", рекао је Живковић.   

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"