Врбас део велике кампање "Ум на друм"

Под слоганом "У кола без алкохола", Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, организовали су у три врбаска кафеа акцију "Казнене карте". Ова акција део је кампање "Ум на друм" која се с циљем да промовише вожњу без алкохола, организује у пет локалних самоуправа у Србији, међу којима је и Врбас.

Један од најчешћих узрока саобраћајних незгода управо је вожња под дејством алкохола и акција је окренута ка превенцији. Она подразумева анкетирање гостију кафеа, њихово упознавање са опасностима које носи вожња у алкохолисаном стању, затим казненим мерама које следују за тако нешто, као и мерење нивоа алкохола у крви.

"Наш Савет за безбедност саобраћаја пријавио се за један од пројеката Агенције за безбедност саобраћаја јер желимо да новим активностима допринесемо унапређењу сигурности на путевима и смањењу броја саобраћајних незгода, које су често узроковане вожњом у алкохолисаном стању", рекла је овом приликом Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја у општини Врбас. 

Ово је, иначе, иновативан приступ који је познат у свету и ове промоције намерно се организују у локалима где се конзумирају алкохолна пића. Додатну вредност овим активностима даје и активно учешће Савета за безбедност саобраћаја у општини или граду где се кампања спроводи, као и учешће угоститељских објеката у оквиру друштвено-одговорног доприноса локалној заједници. Основна идеја да гости имају могућност да након конзумирања алкохола, а на основу прецизне информације о количини алкохола у организму, те предвиђеним новчаним казнама и негативним бодовима, као и заштитним мерама и забранама управљања возилом, донесу исправну одлуку.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"