"Комуналац" и вртићи у пројекту "Природу чувам, јер природу волим"

У оквиру пројекта "Природу чувам, јер природу волим", у периоду од 24. до 28. септембра у вртићима у Савином Селу, Равном Селу, Змајеви и Куцури, биће одржане четири еколошке радионице за децу. У сарадњи са Предшколском установом "Бошко Буха",  пројекат је покренуло Јавно комунално предузеће "Комуналац". 

Поред својих примарних активности, наше предузеће има задатак да информише и едукује потрошаче и кориснике услуга. Тако настају бројне популарне еколошке акције, филмови, кампање и радионице прилагођене разним узрастима. Најновија едукативна активност 'Комуналца' јесу еколошке радионице у оквиру пројекта 'Природу чувам, јер природу волим', које ћемо реализовати с ПУ 'Бошко Буха', најпре у сеоским вртићима. Радионице ће бити интерактивног типа где ће се кроз игру деци указивати на значај очувања животне средине", саопштено је из Сектора маркетинга ЈКП "Комуналац", који је задужен за реализацију овог пројекта.

"Циљ је да се што више деце укључи у ове активности и да се кроз едукацију и бројне радионице укаже на значај здраве животне средине. Еколошка свест стиче се од најмлађих дана, а наша установа у којој се ова знања свакако уче, отворена је за сарадњу и ширење видика из ове области, а у томе ће нам помоћи комунално предузеће", рекла је специјалиста ликовног васпитања у ПУ "Бошко Буха" Љубица Мирковић.

Радионице су заказане по следећем распореду: понедељак, 24. септембар - вртић "Пчелица" Савино Село, уторак, 25. септембар - вртић "Дуга" Равно Село, среда, 26. септембар - вртић "Цицибан" Змајево, и четвртак, 27. септембар - вртић "Грлица" Куцура.

Након радионица у вртићима у селима општине Врбас, прилику да буду део пројакта добиће и деца из градских вртића. 

КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...

Обележен Дан НБ "Данило Киш"

22. феб 2020. КУЛТУРА

Обележен Дан НБ "Данило Киш"

Доделом књижевне награде "Небојша Деветак", уручењем покл...

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

20. феб 2020. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

19. феб 2020. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

Народна библиотека "Данило Киш" обележиће у петак, 21. фе...

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...