Радионица за децу "Културно-некултурно у саобраћају"

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, уз подршку Савета за безбедност саобраћаја општине Врбаса, организовала је данас у вртићу "Бубица" Предшколске установе "Бошко Буха", радионицу под називом "Културно-некултурно у саобраћају". Малишани су имали прилику да се упознају са моделима правилног и неправилног понашања  учесника у саобраћају, сами укажу на то шта је културно, а шта не, све у циљу раног стицања саобраћајне, културе из које у великој мери долази и безбедност на путевима.

"Значај ове радионице за локалну заједницу лежи у чињеници да се кроз њу за кратко време може активирати целокупна популација деце предшколског узраста и стећи могућност да им се приближе модели потребног и пожељног понашања у саобраћају", оценио је саветник директора АБС Милан Илић. Заједно са њим, у радионици су учествовали и представници Полицијске станице Врбас, Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас и ПУ "Бошко Буха".

"Унапређење безбедности саобраћаја није могуће постићи само радом надлежних институција, и зато је важно утицати на повећање свести читаве јавности о важности безбедног понашања у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа. Као што је породица основна ћелија друштва, тако је локална самоуправа основна ћелија државе и представља место одакле све почиње. Подизањем безбедности у саобраћају на локалу, подижемо безбедност у саобраћају у читавој држави", речено је током радионице.




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"