"Моје је право да живим срећно и здраво"

Од 01. до 07. октобра на програму је Дечија недеља. Манифестација чији је овогодишњи мото "Моје је право да живим срећно и здраво", одржава се у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Вођени овим мотом организатори на државном и локалном нивоу, препоручују да се у школама и предшколским установама одрже радионице на теме препознавања и адекватног решавања насиља, било оно вербалног, физичког или дигиталног карактера. Поводом Дечије недеље отворени су ликовни и литерарни конкурси на тему "Моје је право да живим срећно и здраво", а радови се достављају Културном центру Врбаса и Народној библиотеци "Данило Киш". Ова установа ће током трајања Дечије недеље вршити бесплатан упис у библиотеку, док ће Центар за физичку културу "Драго јововић" омогућити бесплатан улаз за децу на зимски базен, радним данима од 19.00 до 22.00 часа, и викендом од 12.00 до 19.00 часова.

У понедељак, 01. октобра у 10.00 часова, на Тргу Николе Пашића, ЈКП "Комуналац" за предшколце организује еколошку радионицу, а у 13.00 часова у биоскопу "Југославија", на отварању Дечије недеље, биће изведена позоришна представа студија за забаву деце "Жељко Весељко". У Клубу за стара и одрасла лица, у сарадњи са Геронтолошким центром Врбаса, биће организована радионица "Градимо мостове међу генерацијaмa", како би се непосредно срела деца и стара лица, што је препорука "Пријатеља деце Србије". Истога дана у 17.00 часова, у биоскопу "Југославија", одржаће се аудиција под називом "Хоћу да кажем" за децу из основних школа, у оквиру пројекта УГ "Хоризонт".             

 У уторак, 02. октобра у 12.00 часова, волонтери Црвеног крста Врбас имаће своје активности на Тргу Николе Пашића. Центар за социјални рад, у сарадњи са Фондацијом "Тијана Јурић", организоваће трибину "Тијана - клик", у биоскопу "Југославија" у 17.00 часове, за ученике основних и средњих школа.

 У среду, 03. октобра, волонтери Црвеног крста Врбас имаће активности у парку природе "Јегричка", док ће стручни радници Центра за социјални рад одржати предавање ученицима  ОШ "Светозар Милетић" на тему "за одрастање без насиља". Истога дана на  Тргу Николе Пашића ЈКП "Комуналац" организује ликовну радионицу за децу, док ПУ "Бошко Буха" организује традиционалну акцију прикупљања хуманитарне помоћи "Деца деци".

У четвртак, 04. октобра у 10.00 часова, биће уприличен Дан отворених врата - пријем деце код председника општине. На Тргу Николе Пашића у 17.00 часова, биће организован Сајам спорта "Ја, мама, тата и спорт".

У петак, 05. октобра у 10.00 часова, у ЦФК "Драго Јововић" почиње 13. турнир у малом фудбалу за репрезентације 5. и 6. разреда.

Петак је и дан за маскенбале у вртићима, а Друштво за помоћ МНРО "Кућица" ће организовати драмску радионицу.

У суботу, 06. октобра у 11.00 часова, УГ "Мултиарт", у сарадњи са учитељицом Исидором Миљанић, академском вајарком, организоваће ликовну радионицу у Канцеларији за младе општине Врбас.


КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...