Деца из сеоских вртића учествовала у еколошким радионицама

Више од 150-оро деце из сеоских вртића учествовало је на еколошким радионицама у оквиру пројекта „Природу чувам, јер природу волим“ које је покренуло ЈКП „Комуналац“. Радионице су одржане у Савином Селу, Равном Селу, Змајеву и Куцури.

Кроз игру и причу малишани су украшавали рибице које су потом пуштали у импровизовано језеро. Окупљени око замишљене воде учили су од представника ЈКП-а како се вода може сачувати и за наредне генерације, где отпад треба да се одлаже и како може да се постане прави заштитник природе.

„Када смо осмишљавали концепт радионица нисмо се надали да ће их деца на овако леп начин прихватити и да ће имати стрпљења да скоро сат времена у њима учествују, посебно у другом делу активности када концентрација опада. Драго нам је што је тако, јер то значи да смо успели у нашој намери. Поред тога што смо децу забавили, едуковали смо их и знамо да ће бар део тога запамтити“, кажу у Сектору маркетинга ЈКП-а.

Јавно комунално предузеће „Комуналац“ у сарадњи са Предшколском установом „Бошко Буха“ наставиће са реализацијом радионица и у градским вртићима.

„Више година сарађујемо с „Комуналцем“ из Врбаса, увек када запослени дођу, на деци прихватљив начин, причају о екологији. Ове радионице су изазвале велико интересовање код наших предшколаца. Прича представника ЈКП-а била је спонтана, непредвидива, држала је пажњу и иазвала велико интересовање деце. Постигнута је завидна интеракција, малишани су учили и давали предлоге“, рекла је васпитачица у куцурском вртићу „Грлица“ Јелена Буила.

Са својим еколошким радионицама у оквиру пројакта „Природу чувам, јер природу волим“ ЈКП „Комуналац“ узеће учешће и на Дечијој недељи која почиње првог октобра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"