Дечија недеља пуна забавних и едукативних програма

Бројни програми настављени су и у другом и трећем дану Дечије недеље. У уторак је на Тргу Николе Пашића едукацију за децу организовао Црвени крст Врбаса, а затим је иста тема поновљена и у среду у Парку природе "Јегричка", за ученике из Змајева и Савиног Села. Акције су организоване у циљу промоције волонтеризма младих у овој хуманитарној организацији, као и обуке ученика за пружање прве помоћи.

Истовремено, Врбасом су "дефиловали шешири", које су за ову прилику осмислили ученици Основне школе "Светозар Милетић", у школама се одржавају трибине посвећене спречавању појаве вршњачког насиља, док малишани из вртића ПУ "Бошко Буха", уз бројне програме, учествују и у традиционалној акцији прикупљања хуманитарне помоћи "Деца деци". Такође, школе организују и спортска и друга надметања у којим учествују ученици.

"Aктивност Црвеног крста Врбаса састојала се из промоције програма које волонтери ове организације раде у школама, у основама прве помоћи и реалистичком приказу повреда и оболења. Наши нови пријатељи и другари, седмаци из ОШ 'Јован Јовановић Змај' из Змајева, били су данас и више него одлични током читавог трајања наших радионица. Ову промотивну акцију радили смо на предивном излетишту крај Јегричке. Послужило нас је и лепо време и све је протекло у савршеном реду и позитивној атмосфери. Велику захвалност дугујемо наставнику Милану Иванићу, који је заједно са децом учествовао у свим радионицама, као и свој деци која су дошла и увеличала ову активност. И на крају, велико хвала нашим малим волонтерима, подмлаткарима који су свој задатак успешно обавили и постали велики волонтери и промотери Црвеног крста, заједно са нашим искуснијим волонтерима Златком, Тамаром, Немањом и Јасмином", саопштено је из Црвеног крста.

 

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...