Библиотека пуна младих током Дечије недеље

Низ програма поводом Дечије недеље за своје најмлађе кориснике припремила је и извела и Народна библиотека "Данило Киш". Као гости установе свакодневно су се смењивали малишани из вртића Предшколске установе "Бошко Буха" и из нижих разреда основних школа, а свима њима, као и старијим основцима и средњошколцима, била је понуђена могућност бесплатног уписа у библиотеку.

Већ првог дана Дечије недеље НБ "Данило Киш" је организовала извођење позоришног комада за децу "Јован змај долази на чај", који су одиграли глумци Студија "Жељко Весељко". Наредних дана у свим огранцима библиотеке, као и у централној јединици, организовано је гостовање песникиње за децу Татјане Пуповац и промоција њене збирке песама "Бубамарин свет", а сусрет са песникињом био је прилика да се младима поделе чланске карте библиотеке и по једна свеска и оловка, поклон од НБ "Данило Киш" у знак будуће добре сарадње. Овај поклон добили су сви прваци у општини Врбас. На исти начин као и са Татјаном, било је организовано дружење и са писцем за децу Бранком Стевановићем, који је такође посетио децу у местима општине Врбас.

Активности у Народној библиотеци "Данило Киш" се настављају. Поводом Месеца књиге, који се традиционално обележава у октобру, установа је донела одлуку да упис за све нове кориснике услуга у овом месецу књиге буде јефтинији за 50 одсто, а настављено је и са представљањем књижевних дела савремених српских аутора. У четвртак је представљен роман "Кроз прстохват цимета" књижевнице Александре Михајловић, а за наредни петак, 19. октобар, заказана је промоција књиге "Знам шта тражим" Маргите Баштинац.

 

 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...