Адаптирани "Цврчак" поново пун деце

Вртић "Цврчак" Предшколске установе "Бошко Буха" у Бачком Добром Пољу свечано је данас почео са радом након завршетка великог пројекта адаптације и санације објекта. За комплетну адаптацију водоводног и канализационог система, санитарних чворова, изолације, фасаде и подова, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 9,7 милиона динара и ово је била прво озбиљно уређење објекта након 30 година.

Вртић су свечано отворили Марина Маринковић, директорка ПУ "Бошко Буха", и Милан Глушац, председник општине Врбас. Уз адаптацију "Цврчка", према речима Глушца, Бачкопољци ускоро могу да очекују реализацију још једног важног пројекта у свом месту, а то је увођење грејања у спортску халу Основне школе "Вук Караџић". Директорка Маринковић подсетила је да су уређени и вртићима "Звездица" и "Ливадица" у Виноградима и на Јасикама, тренутно се сређује кров на "Сунцокрету" у Старом Врбасу, а следи опремање разним намештајем. Свечаном отварању "Цврчка" након адаптације присуствовали су и Срђан Станић и Маријан Мијановић, чланови општинског већа, и Предраг Ројевић, саветник председника општине Врбас.

Након издвајања Управе за капитална улагања АП Војводине реаговао је и Савет Месне заједнице Бачко Добро Поље који се својим поклоном придружио акцији уређења вртића.  У складу са могућностима Савет МЗ Бачко Добро Поље набавио је и поклонио вртићу један клима уређај. "За срећан и успешан почетак рада вртића после велике акције уређења, као и са жељом да деци створимо што пријатније услове за боравак у објекту, за 'Цврчак' смо обезбедили један клима уређај", саопштено је из МЗ. Поклон су предале председница Савета МЗ Вера Муминовић и секретарка Мина Кљештан.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"