Средњошколци из Врбаса посетили Сарајево и Беране

У оквиру реализације пројекта "Лепота различитости", група ученика Средње стручне школе "4. јули" посетила је недавно Сарајево и Беране.

"Током боравка учесника пројекта у ова два града у Босни и Херцеговини и Црној Гори, реализоване су бројне активности које су обухватиле вршњачку едукацију и радионице, чији је циљ био јачање интеркултуралних компетенција, оснаживање младих да у различитостима препознају оно што их обогаћује, као и проширивање интеркултуралних знања. Све ово ће допринети превазилажењу предрасуда и стереотипа везаних за етничке, верске, језичке и културне разлике", саопштила је Аница Вујадиновић Грачанин, директорка ССШ "4. јули".

Пројекат "Лепота различитости" реализује се од маја а тема му је интеркултурални дијалог. Поред Средње стручне школа из Врбаса, која је носилац пројекта, у реализацији учествују и Удружење за подршку особама са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево "Оаза" и Средња стручна школа из Берана. Реализацију пројекта омогућила је Регионална канцеларија за сарадњу младих - RYCO, на чији јавни позив је стигло 420 пројеката из региона Западног Балкана, од чега 141 из Србије. За време трајања јавног позива дошло је до повезивања и сарадње више од 1.300 организација и средњих школа из региона.

"Стичући нове пријатеље и знања, учесници пројекта 'Лепота различитости' су потврдили његов мото - РАЗЛИЧИТОСТИ НАС НЕ РАЗДВАЈАЈУ ВЕЋ НАС ЧИНЕ БОГАТИЈИМ. Своје нове пријатеље учесници пројекта из Средње стручне школа '4. јули' ће угостити почетком новембра у Врбасу, када ће се кроз интеркултурални камп наставити дружење и стицање нових знања", најавила је Вујадиновић Грачанин.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"