"Пажљивко" посетио најмлађе Врбашане

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас организовао је за ученике првих разреда основних школа и предшколце ПУ "Бошко Буха" нову акцију "Kултурно и некултурно у саобраћају".

За ову прилику у великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" изведен је интерактивни позоришни комад у ком је о основним саобраћајним правилима деци говорио Пажљивко, заштитни лик Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Такође, у холу ЦФК била је постављена ликовна изложба радова предшколаца на тему шта је културно чинити, а шта не приликом учествовања у саобраћају. Акцији у Врбасу која је део пројекта "Полиција у локалној заједници", присуствовало је око 1.000 малишана.

Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја, истакао је да је након испитивања и анализе, општина Врбас прва у којој је спроведен пројекат "Културно и некултурно у саобраћају". "Предшколци су имали могућност да своју целодневну активност усмере у тему саобраћаја кроз призму културе. Њихови цртежи показали су како разумеју ову тему, како се у саобраћају понашају они сами, њихови родитељи и други учесници, колико греше или не, и тако нам указали на неки важне околности. Агенција за безбедност саобраћаја сарађује редовно са општином Врбас и задовољство нам је да заједно можемо да подижемо безбедност свих учесника а посебно младих, у саобраћају", рекао је Илић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, подсетио је да локална самоуправа, њен Савет за безбедност саобраћаја, већ низ година спроводи пројекат "Полиција у локалној заједници", кроз који је до сада прошло више хиљада грађана и едуковало се о разним темама. "Ово је четврта акција у 2018. години. Имали смо школске патроле које су бринуле о деци на путу од куће до школе, едукације за мотористе и бициклисте и разне друге акције, и уверен сам да ћемо и у наредном периоду наставити добру сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Полицијском станицом Врбас, свим школама и предшколском установом, јер нам сигурност учесника у саобраћају мора бити приоритет", рекао је Глушац.  

Прилог РТВ

 

 

КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

19. мар 2019. КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

Академски сликар Ратко Шоћ, који живи и ствара у Врбасу, ...

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

18. мар 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује у уто...

Вече руске културе у Гимназији

12. мар 2019. КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији

У Гимназији "Жарко Зрењанин" одржано је Вече руске култур...

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

11. мар 2019. КУЛТУРА

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

Као и претходних година а на темељу богатог искуства и ус...

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

07. мар 2019. КУЛТУРА

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

У Народној библиотеци "Данило Киш" одржана је промоција р...