Локална безбедност задатак је целог друштва

Милан Глушац, председник општине Врбас, учествовао је данас на стручном скупу "Јачање сарадње у остваривању безбедносне превенције у градовима и општинама - деловање локалних савета за безбедност", који је у Новом Саду организовало Министарство унутрашњих послова Републике Србије, уз подршку "Фондације Ханс Зајдел" из Немачке.

Глушац је учесницима скупа представио пројекат "Полиција у локалној заједници", који се у општини Врбас спроводи већ неколико година и који представља ефикасан модел сарадње и заједничких активности локалних органа задужених за безбедност и Полицијске станице.

"Кроз оснивање и деловање локалних савета за безбедност најодговорнији друштвени субјекти и државни органи у градовима и општинама заједнички превентивно делују на смањење криминала и ризика по безбедност грађана. Сусрећемо се са низом традиционалних и нових безбедносних ризика и наш је задатак да дамо пуну подршку државним органима на сузбијању тих појава, а заједничко деловање сигурно ће донети ефикасније резултате на том пољу. Управо је наш пројекат 'Полиција у локалној заједници' послужио као модел како се може унапредити безбедност на многим пољима и како локална заједница, грађани и сви други делови друштва могу бити подршка полицијским тимовима", рекао је за vrbas.net Глушац.

Стручном скупу у Новом Саду присуствовао је и Драгомир Тешановић, командир Полицијске станице Врбас. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"