Нова четири милиона за помоћ у грађевинском материјалу

У сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, општина Врбас успела је да обезбеди додатних четири милиона динара за подршку избеглим и расељени лицима. Подршка ће бити пружена кроз додељивање пакета грађевинског материјала, максималне вредности до 200.000 динара.

"Кроз низ пројеката које смо спроводили последњих неколико година, увидели смо да поједине породице нису на адекватан начин збринуте. Раније су кроз конкурсе избегличке и расељене породице добијале доста лоше сеоске куће, које без помоћи малог гранта нису могле да среде. Наишли смо на породице које су пре шест, седам или више година наводно стамбено збринуте, али само на папиру, а да се практично ни дан данас нису уселили у те куће. С обзиром на то да су они евидентирани као лица која су трајно збринута и имају трајна стамбена решења, аутоматски су били одбијани за било који други вид помоћи. Како бисмо им помогли, захваљујући Комесаријату успели смо да обезбедимо четири милиона динара, за 10 пакета грађевинског материјала за избегличке и 10 пакета за расељене породице, које су биле корисници програма куповине кућа са окућницом из буџета Републике Србије и АП Војводине", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа која се бави овим питањима. Јавни позив за овај конкурс општина Врбас ће расписати почетком 2019. године.

Илић је подсетила да је локална самоуправа током 2018. године обезбедила више од 90 милиона динара за помоћ избеглим и расељеним лицима. "Неки од ових пројеката већ су завршени, неки су у току, а током следеће године ће бити видљива и реализација других пројеката, као што је почетак изградње нове зграде са 14 станова и расподела грађевинског материјала из Регионалног стамбеног програма за 18 породица", рекла је Данијела Илић

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...