Ученици у посети Геронтолошком центру

Ученици 5. разреда Основне школе "Братство-јединство" посетили су данас Геронтолошки центар Врбас. Дружење корисника установе и ученика договорили су радни терапеути Геронтолошког центра и разредни старешина овог одељења, наставница Вања Вујачић.

"Млади посетиоци су се упознали са кратким историјатом установе и обишли ткачку радионицу којој су поклонили разнобојна клупка вунице у жељи да обрадују старе баке материјалом за плетење. Најлепше од свега је то да је то била оригинална идеја деце која говори у прилог томе да млади нараштаји разумеју и саосећају са потребама старије генерације суграђана.

На овој пажњи и осталим поклонима које су основношколци донели, укључујући и пано украшен цртежима и песмама које су посебно за ову прилику израдили, захвалила им се директорка Геронтолошког центра Радмила Мусић и присутни корисници.

Наставак дружења међу генерацијама обележиле су рецитације и хорске песме које су изведене у стилу наступа школског хора. Наравно да припадници старије генерације нису остали дужни већ су младим пријатељима поклонили више песама из њиховог далеког детињства које је на тренутак оживело у новом, свима разумљивом руху. Након окрепљења уз сок и слаткише према којима љубав са годинама не јењава, радни терапеути су гостима презентовали сликовне асоцијације - једну од квиз игара коју корисници Геронтолошког центра у Врбасу и у Куцури редовно решавају сваке недеље. Суштина човековог постојања јесте активност у свим животним добима па је на овај начин та лекција животне школе успешно обновљена", саопштено је из ГЦ Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"