Пола века такмичења "Шта знаш о саобраћају?"

На Тргу Николе Пашића у недељу је одржано јубиларно, 50. такмичење под називом "Шта знаш о саобраћају?". Већ пола века у њему ученици основних школа демонстрирају познавање саобраћајних прописа кроз одговоре на теоретска питања и вештину вожње бициклом на полигону спретности. Такмичење је део активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а организује се уз подршку Друштва наставника техничког образовања, Министарства унутрашњих послова, школа и других организација.

"За поштовање је што такмичење траје 50 година без прекида, у свим условима. То говори колико је добро и корисно, као и да га деца воле. Захваљујем се свима који су кроз ових пола века дали допринос да се манифестација одржи и буде оволико успешна“, рекао је пред почетак такмичења Милан Глушац, председник општине Врбас. Његова заменица и председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас, Миљана Штулић, истакла је да "Шта знаш о саобраћају?" има за циљ да младе у најранијем узрасту, научи саобраћајној култури како би у будућности имали безбедан саобраћај.

Знање и вештине јуче је укрстило стотинак такмичара из свих основних школа, за најбоље су биле обезбеђене награде, иако је, према речима организатора, пласман био у другом плану, а сва пажња усмерена на промоцију безбедног понашања у саобраћају, учење и едукацију.

Овогодишње, 50. такмичење, организовали су Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, Полицијска станица Врбас, Ауто-мото савез Србије, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и ОШ "Петар Петровић Његош". Спонзори су били: "Витал", "Медела", "Карнекс", "Гомекс", АД "Сава Ковачевић", Аутомото савез Србије, општина Врбас.




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"