Пола века такмичења "Шта знаш о саобраћају?"

На Тргу Николе Пашића у недељу је одржано јубиларно, 50. такмичење под називом "Шта знаш о саобраћају?". Већ пола века у њему ученици основних школа демонстрирају познавање саобраћајних прописа кроз одговоре на теоретска питања и вештину вожње бициклом на полигону спретности. Такмичење је део активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а организује се уз подршку Друштва наставника техничког образовања, Министарства унутрашњих послова, школа и других организација.

"За поштовање је што такмичење траје 50 година без прекида, у свим условима. То говори колико је добро и корисно, као и да га деца воле. Захваљујем се свима који су кроз ових пола века дали допринос да се манифестација одржи и буде оволико успешна“, рекао је пред почетак такмичења Милан Глушац, председник општине Врбас. Његова заменица и председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас, Миљана Штулић, истакла је да "Шта знаш о саобраћају?" има за циљ да младе у најранијем узрасту, научи саобраћајној култури како би у будућности имали безбедан саобраћај.

Знање и вештине јуче је укрстило стотинак такмичара из свих основних школа, за најбоље су биле обезбеђене награде, иако је, према речима организатора, пласман био у другом плану, а сва пажња усмерена на промоцију безбедног понашања у саобраћају, учење и едукацију.

Овогодишње, 50. такмичење, организовали су Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, Полицијска станица Врбас, Ауто-мото савез Србије, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и ОШ "Петар Петровић Његош". Спонзори су били: "Витал", "Медела", "Карнекс", "Гомекс", АД "Сава Ковачевић", Аутомото савез Србије, општина Врбас.
КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...