Врбасу средства за опремање пољочувара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 254 уговора представницима јединица локалних самоуправа и носиоцима пољопривредних газдинстава по основу пет конкурса, који се односе на унапређивање и коришћење пољопривредног земљишта. За реализацију ових уговора Покрајинска влада обезбедила је око 350 милиона динара. Један од уговора потписан је са општином Врбас.

"Успели смо да из године у годину повећавамо број уговора и корисника средстава по овим конкурсима, али и степен ефикасности. Покрајинска влада уложила је више од 30 милијарди динара у пољопривреду, водопривреду и шумарство и конкурсе од јула 2016. године до данас, јер смо успели да реорганизујемо јавне финансије које су биле у лошем стању а које смо затекли када сам дошао на чело Покрајинске владе", изјавио је председник Мировић.

Општини Врбас припало је 857.087,50 динара за опремање пољочуварске службе, Уговор је у име локалне самоуправе потписала Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас.


"Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједно са локалним самоуправама радиће заједно на уређењу каналске мреже како би се побољшало одводњавање, као и на уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта. Овим средствима обезбедићемо и опремање пољочуварске службе и набавку опрему за подизање ефикасности противградне заштите регистрованим пољопривредним газдинствима, чиме се доприноси заштити и унапређивању воћа и земљишта", рекао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.


КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост НБ "Данило Киш"

13. апр 2019. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у уторак, 16...

"Средњовековни fast food" у Градском музеју

12. апр 2019. КУЛТУРА

"Средњовековни fast food" у Градском музеју

У Градском музеју Врбаса одржана је радионица под називом...

Пролећни Ликовни Салон 2019.

08. апр 2019. КУЛТУРА

Пролећни Ликовни Салон 2019.

Пролећни Ликовни Салон Удружења Ликовних уметника Општине...

ФПМ промовисан на Педагошком факултету у Сомбору

05. апр 2019. КУЛТУРА

ФПМ промовисан на Педагошком факултету у Сомбору

Након промоција у библиотекама у Крагујевцу и Новом Саду...

Изложба "Видици" плод српско-руског пријатељства

02. апр 2019. КУЛТУРА

Изложба "Видици" плод српско-руског пријатељства

У организацији Удружења српско-руског пријатељства Шид и ...