Траје пролећно уређење Врбаса и места у општини

На основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе, у току је санација депоније грађевинског материјала која се налази на крају улице Миливоја Чобанског у Врбасу, надомак некадашње фабрике "Мепол", саопштено је из ЈКП "Комуналац".

"Ово је друго овогодишње уређење грађевинске депоније која се простире на 20.000 м2. Сведоци смо честог затрпавања овог сметлишта намењеног за одлагање шута, земље и осталог грађевинског материјала. Тешком механизацијом ЈКП 'Комуналац' отпад ће се нагурати у оближњу депресију, а потом нивелисати и поравнати терен. Апелујемо да се на депонију одлаже искључиво грађевински отпад, како би се њен век продужио. Такође, молимо да се не затрпавају канали за одвођење атмосферских вода, који се налазе уз сметлиште, јер то у многоме отежава и продужава посао. Акција ће трајати три до четири радна дана", саопштено је из ПЈ "Чистоћа".

Истовремено, екипе "Зеленила" успешно су реализовале прву овогодишњу акцију уређења центра Змајева. Радови су изведени на основу уговора са Месном заједницом Змајево о редовном одржавању насеља.

Из ЈКП "Комуналац" обавештавају јавност и о радном времену током васкршњих и првомајских празника. Благајна у упрaвној згради ЈКП "Комуналац" биће затворена у празничним данима, а екипе пословних јединица "Чистоћа" и "Водовод и канализација" дежураће по утврђеном распореду.

На Велики петак, 26. априла, и у понедељак, 29. априла, као и 01. и 02. маја, екипе "Чистоће" редовно ће, према распореду, односити смеће, а дежурни радници бринуће о одржавању хигијене града. Велика пијаца у Врбасу биће отворена у суботу, 27. априла, а Мала пијаца радиће у среду, 01. маја. Дежурни радници "Капеле" ће бити у приправности 24 часа. Екипе "Водовода и канализације" радиће за време празника у случају кварова. За све непредвиђене ситуације, доступни су следећи бројеви телефона: ПЈ "Чистоћа" – 021/706 083, "Капела" – 064 847 4308 и 064 847 4359, ПЈ "Водовод и канализација" – 021/706 085.

 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...