Постављени "лежећи полицајци" код Идеје

Кретање возила кроз улицу Народног фронта, посебно код маркета Идеа, од јуче је успорено постављањем успорника - "лежећих полицијаца". Уз ову врсту баријере, у циљу подизања нивоа безбедност учесника у саобраћају на делу пута, биће постављена и заштитна ограда према Гимназији "Жарко Зрењанин". На овај корак надлежни су се определили након две саобраћајне незгоде са смртним исходом које су се догодиле на овом месту и непосредној близини, у истој улици.

"Иницијатива за постављање 'лежећих полицајаца' је потекла од Савета за безбедност општине Врбас, а подршка и одлука стигла је из Општинског већа. Морали смо да поштовати процедуру, урађен је саобраћајни пројекат и наше предузеће 'Комуналац' изводи радове. С обзиром да је и Гимназија у близини, а ученици често прелазе пут мимо пешачког прелаза, биће постављена и заштитна ограда која ће ученике усмеравати на пешачки прелаз. Укупна вредност радова је око 300.000 динара а новац је обезбедила локална самоуправа. Надамо се да ће све учињено смањити ризик за саобраћајне незгоде", рекла је Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност општине Врбас.

Новим решењима безбедност је увећана и за ученике ОШ "Братство-јединство" који, такође, свакодневно прелазе пут на овом месту. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"