Нове активности Црвеног крста Врбаса

Поводом обележавања 08. маја - Светског дана Црвеног крста, локални огранак ове организације у Врбасу припремио је за наредне дане више разних акција.

У четвртак, 09. маја у 11.00 часова, у Општој болници Врбас биће организована подела беби поклона за децу рођену од 08. до 15. априла 2019. године, док је за петак, 10. маја у 13.30 часова, у просторијама Црвеног крста, заказана свечаност поводом уручивања награда најбољим учесницима литерарно-ликовног конкурса "Крв живот значи". На истом месту, у уторак, 14. маја од 12.00 до 16.00 часова, биће организована продајна изложба креативне и кројачке радионице "Заједнички програм за инклузију".

У међувремену, у суботу и у понедељак, 11. и 13. маја, млади волонтери ЦК учествоваће на смотри Црвеног крста Војводине, на којој ће се разговарати о међународном хуманитарном праву, а затим и на пријему и Игора Мировића, председника Покрајинске владе, који се организује за волонтера из локалних организација у Војводини. 

"Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца (МПЦК/ЦП) у 2019. години жели да скрене пажњу јавности на снагу и величину глобалне мреже Црвеног крста и Црвеног полумесеца и на допринос запослених и 11,7 милиона активних волонтера. Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца 2019. године обележиће се кроз тему Љубав са циљем да прошири разумевање јавности према Међународном покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, наглашавајући разноликост рада и универзалност у приступу. За овогодишњи позив на акцију изабрано је једноставно питање: Зашто волите Црвени крст?", забележено је поводом обележавања 08. маја - Светског дана ЦК и ЦП.

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...