Нове активности Црвеног крста Врбаса

Поводом обележавања 08. маја - Светског дана Црвеног крста, локални огранак ове организације у Врбасу припремио је за наредне дане више разних акција.

У четвртак, 09. маја у 11.00 часова, у Општој болници Врбас биће организована подела беби поклона за децу рођену од 08. до 15. априла 2019. године, док је за петак, 10. маја у 13.30 часова, у просторијама Црвеног крста, заказана свечаност поводом уручивања награда најбољим учесницима литерарно-ликовног конкурса "Крв живот значи". На истом месту, у уторак, 14. маја од 12.00 до 16.00 часова, биће организована продајна изложба креативне и кројачке радионице "Заједнички програм за инклузију".

У међувремену, у суботу и у понедељак, 11. и 13. маја, млади волонтери ЦК учествоваће на смотри Црвеног крста Војводине, на којој ће се разговарати о међународном хуманитарном праву, а затим и на пријему и Игора Мировића, председника Покрајинске владе, који се организује за волонтера из локалних организација у Војводини. 

"Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца (МПЦК/ЦП) у 2019. години жели да скрене пажњу јавности на снагу и величину глобалне мреже Црвеног крста и Црвеног полумесеца и на допринос запослених и 11,7 милиона активних волонтера. Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца 2019. године обележиће се кроз тему Љубав са циљем да прошири разумевање јавности према Међународном покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, наглашавајући разноликост рада и универзалност у приступу. За овогодишњи позив на акцију изабрано је једноставно питање: Зашто волите Црвени крст?", забележено је поводом обележавања 08. маја - Светског дана ЦК и ЦП.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"